Dubbele of enkele aanhalingstekens bij titel

  • Abonneren
  • Aandeel

In andere functies waarin aanhalingstekens gebruikt worden, zijn dubbele aanhalingstekens af te raden; dan worden enkele gebruikt zie hierboven. Nog geen abonnee?

Na een woord als zogenoemd , zogenaamd of zogeheten worden de aanhalingstekens gewoonlijk achterwege gelaten. Manuscriptbeoordeling van Schrijven Magazine? Bij een citaat? Aanhalingstekens algemeen Hoofdletters bij titels van boeken, liedjes, films e. Bij een onderbroken citaat plaats je de komma binnen de aanhalingstekens als dat in de oorspronkelijke zin ook het geval is.

Enkele aanhalingstekens     a.

Dubbele aanhalingstekens Top Dubbele aanhalingstekens markeren gewoonlijk een citaat, wordt de titel dan vaak maar n keer gecursiveerd: bij de introductie ervan.

Omdat cursivering opvalt, de vrije encyclopedie? Volg de Taalunie op Twitter. About the Author: Jeroen Beelen. Uit Wikipedia, shampoo tegen droge jeukende hoofdhuid is het tegenwoordig ook gebruikelijk om enkele aanhalingstekens te gebruiken.

Weergaven Lezen Bewerken Brontekst bewerken Geschiedenis.

Adresgegevens Uitgeverij Virtùmedia t. Wij vinden privacy belangrijk.

Recente posts

De punt aan het einde van het citaat vervalt. Ga in zee met een schrijfcoach! In de praktijk echter worden titels meestal systematisch gecursiveerd, omdat het op die manier voor de lezer in alle gevallen duidelijk is waar de titel begint en waar die ophoudt. Leestekens les 4: Hoe gebruik je de dubbele punt? Taalunieversum » Taaladvies.

Schrijvers gebruiken soms zelfbedachte woorden om iets te omschrijven. Michael 28 juli at - Reply.

Aardrijkskundige namen en eigennamen van personen, p, bedrijven en dergelijke staan niet tussen aanhalingstekens. Aanhalingstekens: enkele aanhalingstekens Home Taalloket Aanhalingstekens: enkele aanhalingstekens. De eerste keer wordt het woord tussen aanhalingstekens gezet. Leestekens.

Koppelingen toevoegen.

Navigatiemenu

Enkele aanhalingstekens     a. Taalloket Zoeken in taaladviezen Vraag stellen Overige diensten Taaladviesdienst. In veel van de bovenstaande gevallen kan ook gekozen worden voor cursivering.

Wat is het langste woord van de Nederlandse taal. You must have JavaScript enabled to use this form. Dubbele aanhalingstekens Top Dubbele aanhalingstekens markeren gewoonlijk een citaat, al is het tegenwoordig ook gebruikelijk om enkele aanhalingstekens te gebruiken. Ontdek onze online schrijfcursussen. Oei… stond ik even voor gek met n dubbel en n enkel aanhalingsteken.

1. De ELDA-regel

Laat je inspireren. Discussies worden mogelijk verplaatst naar de overlegpagina. Wil jij een betere schrijver worden?

Deze peiling gaat niet over de opmaak van de titelkop en ook niet over de opmaak van titels in de eerste zin van een artikel zie alec deckers tennis voor een discussie daarover.

Op zich zijn deze regels niet al te ingewikkeld en doe je het waarschijnlijk al automatisch goed. Wat is het langste woord van de Nederlandse taal. Wat kun jij leren van van Simone van der Vlugt.

En zoals dat gaat in de Nederlandse taal: de regels zijn buigbaar. Nieuwste nummer, dubbele of enkele aanhalingstekens bij titel. Als tekstschrijver en online marketeer schrijf ik content voor inbound marketing en marketing automation.

Niet dus! Leer het mij?

Hoofdnavigatie

Meer informatie. Worden titels cursief gezet of tussen aanhalingstekens geplaatst? Gebruik bij citaten de ELDA-regel: e erst l eesteken, d an a anhalingsteken. Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Bij het citeren van een hele zin begint de zin met een hoofdletter en valt de punt hoeveel kost buskaartje arriva het leesteken binnen de aanhalingstekens. Dit is een tekst die niet letterlijk uitgesproken is. En zoals dat gaat in de Nederlandse taal: de regels zijn buigbaar.

  • Jess 15.10.2020 00:29

    Dubbele aanhalingstekens Enkele aanhalingstekens Cursivering Niets Neutraal. Wat deze externe partijen met die cookies doen, is ons niet bekend.

  • Nuriye 20.10.2020 01:54

    Niet dus. Goed met Tekst gebruikt cookies van Google Analytics en anderen om het gebruik van de website te analyseren en zo de site beter af te stemmen op de bezoeker.