Hoe maak je slijm met lijm en water

  • Abonneren
  • Aandeel

Je kan dit gewoon als een stukje zeep gebruiken. Log in om een reactie te plaatsen.

Het volgende recept, slijm met lenzenvloeistof, geeft bijna hetzelfde uiterlijk. Je kan altijd op één van volgende links klikken om direct naar een recept te gaan op deze pagina:. Dit recept is uniek en maakt maar gebruik van één ingrediënt: tandpasta. Meng even door elkaar en voeg nadien het schuim toe. Neem de Peel Off facemask en doe het in een klein kommetje, weer gemengd met wat water.

We hebben lang gezocht achter een recept voor slijm zonder lijm dat toch nog lekker vast en kneedbaar is. Natuurlijk kan je wel duizend recepten vinden op het internet, maar wij kozen voor jou de leukste en wees gerust, ook de vrij gemakkelijke eruit!

Nu pak je de slijm uit de kom en kneed net zolang tot jij het een fijne substantie vindt. Dit is ook de reden dat Slijm maken een echte hype geworden is.

Voor een aantal ideen met deze recepten kan je op volgende links klikken om naar een idee op deze pagina te gaan:. Je kan daarnaast multivlaai julianastraat alphen aan den rijn glitterlijm gebruiken.

Als ik de kinderen dan observeer, wat gevoelige.

Slijm maken met lijm

Heel eenvoudig en simpel is de volgende slijm te maken. Je kan daarnaast ook glitterlijm gebruiken. Roer het eerst door met een vork, als dat niet meer goed gaat is het tijd om met je handen te gaan kneden. Zoals keiveel parentfriendly adressen! Je bent nu helemaal klaar om met het slijm te liggen prutsen! Breng het water aan de kook en smelt de snoepjes tot een plakkerig geheel, een soort deeg.

  • Ga daarna gewoon door met het recept.
  • We hebben lang gezocht achter een recept voor slijm zonder lijm dat toch nog lekker vast en kneedbaar is. Van klassieke recepten met borax, wasmiddel of lenzenvloeistof tot unieke recepten zonder lijm met tandpasta, shampoo of maïzena.

Start Handwerk. Laat Opmerkingen Zien Close Comments. Slijm met wasmiddel heeft bovendien een goede geur. Zo snel kan het gaan. Meng een theelepel Borax in ml warm water. Je kan dit blijven doen en steeds goed mengen tot het slijm zo magnetisch is als je maar wilt.

Wat heb je nodig?

Zodra je het slijm loslaat zal het terug vloeibaar worden en door je handen stromen. Zo kan je het bijhouden en later nog eens gebruiken, maar het kan ook gewoon dienen als leuk decoratiemateriaal! Leg een bolletje op een schoteltje bij de kraan.

Deze slijm wordt ook wel flubber zeep of kneedbaar zeep genoemd. Doe er telkens nog heel klein beetje dreft bij en blijf roeren. Daarnaast kan zelf slijm maken een leuke activiteit zijn voor de kinderen op een regenachtige dag of zelfs in de klas. Jouw persoonlijke slijm is klaar. Blijf roeren totdat het mengsel dikker wordt, droger begint aan te voelen en zich omvormt tot een echte slijmmassa.

Doe kinderlijm van de action in een bakje en doe daar een heel klein beetje dreft bij.

Slijm maken met lenzenvloeistof en lijm

Maak nu je profiel aan en open de next level aan parentfriendly info! Deze is ook niet zo lang houdbaar. Probeer het maar eens als je peuter of kleuter een periode heeft dat hij of zij regelmatig boos,verdrietig of opstandig is.

Daarnaast kan zelf slijm maken een leuke activiteit zijn voor de kinderen op een regenachtige dag of zelfs in de klas. Neem de Peel Off facemask en doe het in een klein kommetje, weer gemengd met wat water.

Hoe meer je kneedt? Je kan daarnaast ook glitterlijm gebruiken. Meng een theelepel Borax in ml warm water. Dan is de kans groot dat dit slijm met borax was.

Maak bijvoorbeeld regenboogslijm of eenhoornslijm.

Slijm maken met borax en lijm

De opstandige bui zal wegvloeien en als er probleempjes zijn komen die nu wel ter tafel. Zo kan je het bijhouden en later nog eens gebruiken, maar het kan ook gewoon dienen als leuk decoratiemateriaal! Ik hoor en zie de groep langzamerhand rustiger worden, heerlijk!

Dan is de kans groot dat dit slijm met borax was. Zeer makkelijk dus. Wat een fijn gevoel als het uiteindelijk gelukt is en je hebt het perfecte resultaat, maar zo lekker tussen de vingers glipt als je een vuist maakt.

  • Steve 04.03.2021 15:30

    De ingrediënten zijn makkelijk te verkrijgen en het maken zelf neemt ook maar enkele minuten in beslag.