Zelf extra groep aanleggen in meterkast

  • Abonneren
  • Aandeel

Het laten installeren van een nieuwe groepenkast is dan een veel beter alternatief. Op één aardlekschakelaar mogen volgens het Bouwbesluit maximaal vier groepen worden aangeloten. Een aardlekschakelaar of installatieautomaat?

Hier staat dan ook voortdurend V spanning op. Dit is de maximale belasting van 1 groep. Wanneer een extra groep laten aanleggen? Door een extra groep aan te leggen, wordt dit probleem eenvoudig opgelost. Een extra groep aanleggen of het monteren van een nieuwe groepenkast in de meterkast moet door een erkende elektricien worden gedaan. Bijvoorbeeld omdat de groepenkast te oud is.

Zo kan je precies zien welke elektricien geschikt is voor jouw klus.

Er zijn verschillende typen groepenkasten voor ieder budget. Komt Goed Garantie. Een beginnend elektricien zal rond de 25 euro per uur rekenen inclusief btw.

Controleer met een spanningszoeker of er geen spanning meer op het deel na de hoofdschakelaar staat. Klantenservice support groepenkastcompleet.

Onze vakman regelt het voor u

Raak dit nooit aan! Wij klaren de klus voor iedereen. Bij veel aardlekschakelaren zijn de 4 polen genummerd. De juiste vakmannen voor de klus.

Werken met elektra kan gevaarlijk zijn.

Afbeelding 1: Laat een electricien een extra groep aanleggen. Schakel altijd de stroom uit van het punt waar je de nieuwe draden op aan wilt sluiten. Het symbool voor aarde zijn drie lijnen onder elkaar. Bekijk hier onze veelgestelde vragen over Klushulp. Bovendien wordt schade aan elektrische apparaten voorkomen.

Wat kost een elektricien?

Zijn er van de volgende apparaten meerdere op dezelfde groep aangesloten dan zou je een extra groep kunnen overwegen:. Of is deze verouderd? Plaats het frontje weer terug en sluit de groepenkast.

Daarom doorzichtig slijm na menstruatie het sterk afgeraden zelf een extra groep aan te leggen.

En in een tijdvak van 1 uur. Want teveel apparaten op 1 groep; dat gaat niet. Neem dan een kijkje bij Elektrische leidingen aanleggen. Wel of geen klant bij Centraal Beheer.

De prijs voor een extra groep wordt ook bepaald door het uurloon van een elektricien, dit ligt ongeveer tussen de 25 en 50 euro. De stroomvoorziening in een huis wordt beveiligd door drie systemen: 1.

Volgens het nieuwe bouwbesluit heb je per vier zekeringen groepen een aardlekschakelaar nodig. Een extra groep aanleggen of het monteren van een nieuwe groepenkast in de meterkast moet door een erkende elektricien worden gedaan. Hier staat dan ook voortdurend V spanning op.

  • Dit is de maximale belasting van 1 groep.
  • Wel is het met deze automaat lastiger om vast te stellen wat de oorzaak van de storing is.
  • Je kunt meerdere offertes aanvragen en vergelijken, en telefonisch contact opnemen via 00 32, wij brengen je vervolgens in contact met een vakman uit de buurt.
  • Het is in dat geval aan te raden een extra groep aan te laten leggen door een gecertificeerd elektricien.

Kies een datum. De bruine draden zitten dus in n1 en n2. Het kopen van een kant-en-klare groepenkast maakt de installatie snel en eenvoudig, waarbij u automatisch netjes en met een logische indeling werkt. Kies zelf hoe u betaalt. Schakel eerst de stroom uit met de hoofdschakelaar. De uiteindelijke prijs hangt af van de volgende zaken:. Home Klusadvies Zelf extra groep aanleggen in meterkast over elektriciteit Hoe leg ik een extra groep aan?

Plaatsen van een aardlekschakelaar

In onderstaande tabel vind je een overzicht van de gemiddelde prijzen en arbeidskosten voor het aanleggen van een extra groep in de meterkast :. Of als u zonnepanelen op uw dak legt. Een aardlekautomaat houdt dit constant in de gaten en schakelt de stroom uit wanneer dit fout gaat. Wanneer wij een aardlekschakelaar aansluiten , dan leveren wij hierbij maatwerk van een hoogwaardige kwaliteit tegen een scherp tarief.

Deze apparaten hebben veel vermogen nodig? Aardlekschakelaar plaatsen of vervangen. Bekijk hier onze veelgestelde vragen over Klushulp.

  • Junior 24.01.2021 14:30

    Niet tevreden?