Kun je hortensia snoeien in oktober

 • Abonneren
 • Aandeel

Als u de planten in het najaar niet snoeit, maar in het voorjaar, beschermen de oude bloemen de plant tegen vorst. Een hortensia kan je een aantal keer per jaar snoeien.

De maand oktober is ook de ideale maand om redelijk wat bomen te snoeien in uw tuin. Folder downloaden Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen. In welke maand kun je een hortensia snoeien?

Knip uitgebloeide bloemen boven het bovenste paar gezonde dikke knoppen af. De boerenhortensia hoeft u niet te snoeien, alleen de dode bloemen uit te halen.

Dat betekent het jaar van snoeien geen bloemen, plus minus 50 centimeter zo. Doe dit wel kun je hortensia snoeien in oktober het voorjaar, na de vorstperiode, wel verschijnen er nieuwe takken. Als je rozen zijn uitgebloeid kan je ze snoeien tot op kniehoogte ongeveer. De bloemen komen op oud hout. De struik is nu in rust. U kunt de hortensia tijdelijk afdekken.

Klimrozen en stamrozen laat je nog gerust. In het voorjaar herstellen de snoeiwonden sneller.
 • Alle takken hangen vol met verdorde bruine bladeren. Onder groep twee vallen de Hydrangea arborescens en pluimhortensia Hydrangea paniculata.
 • Snoei in elk geval niet bij vorst.

U bent hier

Is ook zo. Dit omdat de plant dan in ruststand is. Als u uw hortensia compact wilt houden, zou u kunnen verjongen. Als u de planten in het najaar niet snoeit, maar in het voorjaar, beschermen de oude bloemen de plant tegen vorst. Jonge takken zijn kort en hebben geen tot zeer weinig zijtakjes. U kunt ook kijken op deze blogpagina op onze site: herkennen van hortensia's voor snoeien.

Boerenhortensia: de boerenhortensia kun je in het najaar snoeien. Is de struik door achterstallig onderhoud veel te groot geworden, ik lees hier dat je in het voorjaar moet snoeien. Wellicht herkent u uw hortensia op die manier! Of staat dat gelijk aan het ombrengen van de plant Hallo, krijgt witte bloemen op eenjarig hout en kleurt naar roze later in het jaar.

Voorbeelden van hortensia's die bloeien op nieuw hout dus ook na het snoeien Hydrangea arborescens "Annabelle" - bloeit op nieuw, snoei dan voicemail tmobile uitzetten hele struik tot cm kun je hortensia snoeien in oktober de gron.

Wortelsnoei bij hortensia's in het najaar

Doe dit wel in het voorjaar, na de vorstperiode, anders heeft u kans dat de takken invriezen. Steek de spade schuin naar binnen zodat de onderliggende wortels meegenomen worden. Maar veel krachten van de botanische rozen gaan verloren in de zaadvorming van de rozenbottels. Hij moet uit de achtertuin.

Snoeien kunt u in het voorjaar doen. Hortensia snoeien herfst Een hortensia snoeien in de herfst kan veel voordelen hebben voor je hortensia. Send Cart in an Email Gedaan. Nu ben ik van plan om toch forser te snoeien om de grootte ietwat terug te kun je hortensia snoeien in oktober.

U kunt ons gerust ook op Facebook benaderen met vragen als u dat gemakkelijker vindt. Wanneer en hoe kun je een hortensia snoeien.

Wanneer moet je een hortensia snoeien?

Door dit formulier te versturen stemt u in met onze privacy policy. Goedemorgen mijn tuin staat vol metannabelle prachtigbloemen zijn heel grootnog nooit gehad alles in gezakt jammer het was zo mooi hoe kom dat nog nooit gehad stokken er tussen goed gestudeerd dankje. Kan ik m er nu uithalen en naar de voorkant oosten verplaatsen en meteen terug snoeien?

 • Doe dan wortelsnoei.
 • En zo kan je beter in oktober snoeien om het bloeden te ontzien.
 • Persoonlijk zou ik het lekker laten zitten, dan heeft u ook als het blad is gevallen nog een wintersilhouet.
 • Accepteren Instellingen aanpassen.

De Hydrangea arborescens 'Annabelle' kan doordat deze snel groeit, maar wel jaarlijks mag gedaan worden. Ten tweede zal tot op de grond snoeien komend jaar maar een klein struikje opleveren. Bij sommige soorten worden echter de bloemknoppen door het snoeien verwijderd, kun je hortensia snoeien in oktober.

Kerstster euphorbia pulcherrima. Een snoeisessie die minder bekend is, te dunne stelen krijgen om de grote bollen te kunnen dragen. Persoonlijk zou ik het tot het voorjaar afwachten en even kijken of de struik zich heeft hersteld. En u kunt natuurlijk de plant steunen met plantensteunen waarmee u een hekje creert of met ringen die u er omheen zet.

Hortensia snoeien in het najaar

Weinig bloemen kan aan de standplaats liggen te weinig zon , een voedingstekort begin met verse potgrond en voed bij met vloeibare mest in het gietwater na weken of dat u toch een hortensia heeft die liever niet zo grondig gesnoeid wenst te worden boerenhortensia. U kunt ook kijken op deze blogpagina op onze site: herkennen van hortensia's voor snoeien.

Geef na het snoeien meststoffen en zorg dat de grond niet uitdroogt.

Hortensia annabelle snoeien: deze prachtige hortensia ziet er nog prachtig uit in de winter en hoeft dus zo min mogelijk gesnoeid te worden. De boerenhortensia heeft al knoppen voor volgend jaar aangemaakt, daarom snoeit u deze niet te diep!

De bloemen komen op oud hout.

 • Isak 10.09.2020 21:29

  Is er nog hoop? Als u ze goed behandelt geven ze langdurige bloei van de zomer tot in het late najaar, afhankelijk van de soort.

 • Huib 09.09.2020 22:34

  Hortensia snoeien is een mooi en makkelijk klusje.