industriele ronde salontafel set streekvervoerdan is dat een nieuwe reis. Tussendoor de trein verlaten om uit en in te checken om verder te reizen met daltarief heeft dus geen zin - tenzij de onderbreking meer dan 35 minuten duurt zie volgende alinea voor een uitzondering, ov abonnement opladen via internet." />

Ov abonnement opladen via internet

 • Abonneren
 • Aandeel

Bestellen in de webshop Je kan reizen met je OV-chipkaart als er een vrij-reizen abonnement, kortingskaart of saldo op staat. Het te veel betaalde kan bij het spoorbedrijf worden teruggevraagd.

Bij een NS-balie op een station naar keuze helpen we je graag. Deze kaarten kunnen soms voor meerdere ritten worden gebruikt het langste is 7 dagen, bij een GVB weekabonnement. Heeft hij een trajectabonnement, dan betaalt hij ineens voor een reis die niets had mogen kosten. Omchecken is uitchecken en direct daarna weer inchecken met dezelfde of een andere kaart; dit is soms nodig of voordeliger.

Met NS flex reis je zonder dat je saldo nodig hebt en betaal je eens per maand middels automatische incasso.

Voor gehandicapten zijn er weer andere problemen. Vanuit de centrumzone kun je in alle richtingen reizen. Je kunt betalen met iDeal. Het kan dan nodig zijn dat men in Hilversum naar een ander perron moet gaan en via poortjes moet lopen. Het is mogelijk twee reizen tegelijk te maken.

In vrijwel al het openbaar vervoer in Nederland.
 • Een OV-chipkaart kan worden voorzien van maximaal euro [1] saldo om te kunnen reizen.
 • Deze pagina is niet beschikbaar voor deze regio's: Noord-Brabant home.

Navigatiemenu

Ook kan het abonnement inmiddels verlopen zijn, terwijl de kaart zelf vijf jaar geldig blijft. Het aanvraagformulier vind je bij de informatie over het abonnement. Wil je Samenreiskorting voor de heen- en de terugreis? De wachttijd van kaartlezers paaltjes verschilt per vervoerder en varieert van seconden bij NS tot 3 minuten bij andere spoorvervoerders en bij bus-, tram- en metrovervoerders van 0 seconden tot 1 minuut. Kies je regio Alle producten, nieuwsberichten en wijzigingen in de site worden dan voor jouw regio getoond.

Soms moet hij op het overstappunt door poortjes lopen. De tool kan dit voor andere provincies dan bovenstaand benoemd niet voor je berekenen. Sommige abonnementen of reisproducten geven onderling conflicten, bijvoorbeeld dezelfde korting op hetzelfde moment; dan kunnen ze beter niet op n OV-chipkaart staan.

Een wegwerpkaart of eenmalige OV-chipkaart is een OV-chipkaart waarop ov abonnement opladen via internet niet te veranderen reisrecht staat. Of bij oplaadpunten in winkels zoals AH-to- Go en Kiosk.

Ontvang onze nieuwsbrief

Het kan dan nodig zijn dat men in Hilversum naar een ander perron moet gaan en via poortjes moet lopen. Hiervoor bepaal je je centrumzone en stel je je sterwaarde in.

Er zijn drie manieren om saldo op je kaart te laden. De kaart is behalve voor reizen op saldo ook geschikt voor alle andere reisproducten , zoals abonnementen en kortingsregelingen.

Het transactieoverzicht van een OV-chipkaart bestaat uit een logboek van gemaakte reizen en de eventueel daaraan verbonden kosten. Op het treinstation doe je dat bij poortjes of incheckpalen.

Je kunt nu nog niet reizen met het abonnement. Voor gehandicapten zijn er weer andere problemen. Zie OV-chipkaartsysteem voor meer geschiedenis.

Die zijn te vinden op veel plaatsen bij jou in de buurt, zoals stations, supermarkten, tabakszaken en ook bij sommige bussen aan de buitenkant achter het raam. Met de OV-chipkaart is een retourkorting nog steeds mogelijk, namelijk door binnen 35 minuten terug te reizen. Deze treinabonnementen zijn meestal minimaal een jaar geldig. Die andere kaart hoeft geen OV-chipkaart te zijn, het werkt ook met een identificatiekaart.

Je kunt te allen tijde je kortings abonnement stopzetten.

Op deze kaartjes staat dat er in- en uitgecheckt moet worden, ov abonnement opladen via internet, zoals stations. Met de OV-chipkaart is dat ook mogelijk, maar het lukt wel als men tussentijds een andere chipkaart tegen de paal houdt. De meeste vervoerders verwijzen naar OV-chipkaart. Die zijn te vinden op veel plaatsen bij jou in de buurt, maar vaak werkt dat niet, mits er geen poortjes zijn op het station waar men de reis onderbreekt.

Sentire is niet ov abonnement opladen via internet gebruiken in combinatie met andere reisproducten die op de persoonlijke OV-chipkaart worden geladen. Het is niet mogelijk binnen seconden twee keer met dezelfde chipkaart bij dezelfde paal te checken. Zie de Lijst van OV-chipkaarten op de wiki van OV in Nederland voor verscheidene afbeeldingen van ov-chipkaarten in de standaard huisstijl en van vervoersbedrijven. In veel regio's zijn abonnementen verkrijgbaar op basis van zones als vervanger van het per 1 januari afgeschafte VBN-sterabonnement.

Kunnen we je helpen?

Met de trein mocht men de reis op elk tussenstation onderbreken en later op de dag verder reizen, desnoods meer dan 35 minuten later. Vanaf werden al diverse proeven gedaan met elektronische betaalsystemen in het Nederlandse openbaar vervoer.

In de overgangsperiode werd de prijs van een enkele reis verlaagd en de prijs van een retour navenant verhoogd. Zelfs een houder van een vrij-reizenabonnement kan dus wettelijk gezien beboet worden als de kaart niet is ingecheckt.

Hierop is het systeem dat in Nederland wordt gebruikt grotendeels gebaseerd. Bestellen in de webshop. Dit geldt dus niet als overstap.

 • Miroslav 30.09.2020 00:38

  Bij reizen op saldo begint de reissom met een basistarief ook wel opstaptarief , niet te verwarren met het hierboven besproken instaptarief , de borg.

 • Jesus 27.09.2020 02:08

  Alleen te bestellen via de NS. Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookiebeleid.

 • Syed 24.09.2020 18:19

  De kaartautomaten accepteerden dit, mits het begin- en eindstation niet hetzelfde waren. Je kunt betalen met iDeal.