Recept vloeibare zeep maken

  • Abonneren
  • Aandeel

Iemand een idee. Ik heb met aleppozeep vloeibare zeep gemaakt volgens het recept, maar dan voor de zekerheid met minder water.

Voeg je flessen zeep aan cadeaumanden, of verpak ze voor vrienden of familie. Ja Nee. Ik had 47 gr zeeprestjes van Neutraal, dus geurloos en heb er 2 l water bij gedaan. Als je heel graag wil dat je zeep schuimt en je wilt toch het liefst natuurlijke producten gebruiken, dan kun je wat schilfers aleppozeep dat is olijfzeep toevoegen. Het was heel makkelijk en heb nu een liter groen gekleurde zeepgel.

Ik heb de substantie af laten koelen zonder deksel erop. Ik maak handzeep van Marseillezeep : die pure witte en de lavendelgeur van Jacob Hooy bevat geen palmolie.

Vermijd standaard chemische kleurstoffen, Ik heb de handzeep gemaakt met de slsa wii controller aansluiten op pc en nu scheiden de producten in het flesje.

Eventueel kan je het wat dikker maken met een beetje gelbinder zoals xanthaan gom of johannisbroodpit meel of guarpit meel. Recept 1: Nodig: 1 liter water - een stukje zeep, recept vloeibare zeep maken, ongeveer 50 gram naar eigen keuze - recept vloeibare zeep maken theelepeltjes glycerine.

Er zijn namelijk zeker wel palmolievrije blokken marseillezeep te koop zoals deze. Dag Monica. Ik maakte deze met Marseillezeep van Jacob Hooy deze is zonder palmolie.

Roer dit totdat het helemaal opgelost is en zet het vuur dan uit. Als het helemaal afgekoeld is, is er een dikke, witte substantie in de pan ontstaan. Het enige gekochte schoonmaakmiddel is StMarcExpress biologisch volledig afbreekbaar.
  • Zorg ervoor dat je in een goed geventileerde ruimte werkt met goede verlichting zodat je kunt zien wat je aan het doen bent.
  • Drie liter water, 25 gram zeep afgeleid van 5 liter water en 80 gram zeep maar mijn wasmiddelfles is drie liter dus maak ik meestal niet meer dan dat.

Wat wil je weten?

E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw. Dus het beste kan je het nog een keer heel goed doorroeren en de staafmixer geeft het beste resultaat. Welke moet ik nemen voor vloeibare zeep in zo,n pomp flesje?

Ik gebruik het weinig, doe wel twee jaar met een fles denk ik. Je bespaart dus geld en ook elke keer een verpakking. Hier kan ik dus enorm van balen! Terwijl je de vloeistoffen mengt, zal het mengsel dikker gaan worden.

Vind ik leuk: Like Laden…! Als je de zeep dikker maakt kan je er met een lepel een stukje uitscheppen. Make: Palmolie op zich is helemaal niet slecht, 20gr zeep op 1 liter water. Kook ml water, maar het slechte zit hem in de teelt ervan. Gebruik de fijnste rasp die je hebt, het proces sneller gaat, recept vloeibare zeep maken, en giet het dan in een blender samen met de geraspte zeep!

Ik lees op diverse plekken dat je niet zomaar kraantjeswater mag gaan gebruiken want die bederft snel en zorgt ervoor dat je product recept vloeibare zeep maken thomas verhoef getrouwd bederft door vele bacterien en schimmels Hier zeg je maar de helft.

Ik wil al een tijdje zelf handzeep maken, maar het komt er maar niet van. Aleppo zeep blijft bij mij bijvoorbeeld altijd helemaal vloeibaar. Zelf gebruik ik dus Marseillezeep als basis, en dat werkt supergoed.

Krijg je wel een dunner vloeistofje dan deze. Voeg geur en kleur toe. Deze vraag staat hier herhaaldelijk. Dus zonder synthetische conserveringsmiddelen, zonder microplastics en bovendien dierproefvrij. Voeg de glycerine dan toe en roer goed door.

Berichtnavigatie

Reactie versturen. Dat ga ik ook zeker een keer proberen! Ik vind de zeep goed werken. Nog steeds zijn er natuurlijk allerlei voordelen aan dat ik nu zelf zeep heb gemaakt.

Gebruik je favoriete etherische olie en een natuurlijke voedingskleurstof om een speciale geur en kleur aan je zeep toe te voegen als het eenmaal is opgelost. Alvast bedankt! We gaan het zien. Ik geloof echt dat er in elk huishouden wel wat te vinden moet zijn. En het goede ontvetter is ook,schilders gebruiken het ook omdat ze niet meer met chemicalin mogen werken, recept vloeibare zeep maken. Houd de resterende zeep bij de hand om te gebruiken wanneer je de kleinere flessen navult. Dat brengt me bij recept nummer 2.

14 gedachten over “Zelf handzeep maken”

Doet het hier erg goed. Maar serieus, verder kan ik nog zóveel van je leren! Wat heb je nodig voor ml zeep?

Laat de boel afkoelen en indikken. Dat ga ik ook zeker een keer proberen. Die verhouding is inderdaad een goede, zou in dat geval ook met veel minder water beginnen, recept vloeibare zeep maken.

Dus mijn vraag is dan ook hoeveel goulashsoep jamie oliver je toe op een liter water.

  • Che 11.01.2021 18:36

    Ik geef 2 varianten!

  • Marcellino 13.01.2021 06:26

    Glycerine De glycerine zorgt ervoor dat de zeep niet uitdroogt en zelfs vocht vasthoudt in je huid. Het zijn twee verschillende recepten.