Wat is rechtdoorgaand verkeer op dezelfde weg

  • Abonneren
  • Aandeel

Gemiste kans om deze voorrangregeling onder de aandacht te brengen. Reactie van a.

Voorrang en voor laten gaan - Laten gaan van blinden, gehandicapten en voetgangers. Zonder voorrangregels het volgende: Hij komt van rechts en heeft dus voorrang ongeacht of men links,rechtdoor of rechts gaat. De voetganger gaat wel rechtdoor, maar niet op dezelfde weg als de blauwe auto.

Parkeren — Op de rijbaan van een voorrangsweg buiten de bebouwde kom. In de volgende Kampioen zal hier dan ook aandacht aan worden gegeven.

Auto2 mag dus voor verkeer van rechts heeft voorrang. Bij links afslaan moet voorrang worden verleend aan tegemoetkomende bestuurders die op hetzelfde kruispunt naar rechts afslaan. Als twee verkeersdeelnemers op dezelfde weg rijden of lopen en de ene slaat af en de ander blijft op dezelfde weg rechtdoor gaan, dan heeft degene die rechtdoorgaat voorrang.

Dit wordt hieronder uitgelegd. Bij het afslaan moet je alle weggebruikers die rechtdoor gaan op dezelfde weg voorrang verlenen, wat is rechtdoorgaand verkeer op dezelfde weg.

Verkeersborden Oefenen

Je moet voor de voetganger stoppen. Dit geldt alleen van afslaand verkeer, niet van rechtskomend rechtdoorgaand verkeer. De afbeelding is te groot of heeft het onjuiste formaat. Verkeersborden Oefenen Bereid je voor op het theorie examen, maak gebruik van onze gratis verkeersborden trainer of maak complete theorie examens vanaf 19 cent per dag.

Leer alle regels met onze Premium CBR examen training ; zo kom je goed voorbereid aan bij het examen. Ook als je met een fiets of bromfiets aan je hand loopt, ben je op dat moment een voetganger.

  • De voetganger gaat wel rechtdoor, maar niet op dezelfde weg als de blauwe auto.
  • Veilig rijden met het voertuig en reageren in noodsituaties - Gebruik van lichten.

Veilig rijden met het voertuig en reageren in noodsituaties - Gebruik van lichten. Als twee verkeersdeelnemers op dezelfde weg rijden of lopen en de ene slaat af en de ander blijft op dezelfde weg rechtdoor gaan, dan heeft degene die rechtdoorgaat voorrang, wat is rechtdoorgaand verkeer op dezelfde weg. Een url mag maar 1x worden gebruikt. De vraag gaat geloof ik om de volgende situatie: Auto 1 wil rechtdoor rijden op een gelijkwaardig kruispunt.

Voetgangers op een zebrapad moet je voor laten gaan als ze oversteken of op het punt staan om over te steken.

Antwoord van Annemieke

Je rijdt in een auto of je zit op de fiets en je wilt bij een zijweg links- of rechtsaf slaan. Ook als je met een fiets of bromfiets aan je hand loopt, ben je op dat moment een voetganger. Een auto die de hoek om gaat moet voorrang geven aan een voetganger die op diezelfde weg loopt en niet afslaat.

Veilig rijden met het voertuig en reageren in noodsituaties - Gebruik gordels; zitplaats voor passagiers! En daarop is het antwoord: Verkeer van rechts heeft voorrang. In de volgende Kampioen zal hier dan ook aandacht aan worden gegeven. In de praktijk moet je voetgangers in dergelijke situaties gewoon voorrang verlenen. In deze situatie mag de gele auto voor, want hij gaat rechtdoor op dezelfde weg.

Subnavigatie

Dan ben je verplicht die te gebruiken. Reactie van a. Weet jij het antwoord?

  • Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden.
  • Inleiding van het hoofdstuk tekens en signalen; gebruik gevarendriehoek.
  • Het is nuttig om zich te verdiepen in de begrippen verkeer, bestuurders en weggebruikers.
  • Inleiding van het hoofdstuk voor laten gaan van blinden, gehandicapten en voetgangers.

Maar wanneer hebben voetgangers voorrang. De consequenties zijn namelijk gelijk? Vraag gesteld door jaapvr op 07 maart In het artikel op pagina 68 van de Kampioen Auto staat dat voetgangers alleen voorrang hebben bij een oversteekplaats en een bijzondere manoeuvre.

Als je een bijzondere manoeuvre uitvoert, moet je voetgangers voor laten gaan, wat is rechtdoorgaand verkeer op dezelfde weg. Voetgangers maken ook deel uit van het verkeer. De vrager verwart twee regels. Wanneer hebben voetgangers voorrang Een voetganger is iemand die zich te voet verplaatst.

Verplaats je je met een step, skateboard of rolschaatsen, dan volg je onder dezelfde regels als voetgangers. Stilstaan — Op fietsstroken en op de rijbaan naast fietsstroken.

Auto 1 en Auto 2 rijden niet op dezelfde weg dus geldt de regel; "Rechtdoorgaand verkeer op dezelfde weg heeft voorrang" helemaal niet.

Bijzondere manoeuvres worden niet limitatief in de wet genoemd, van een weg een inrit op. Veilig rijden met het voertuig en reageren in noodsituaties - Gebruik van lichten. Inloggen Inloggen met Mijn Account Nog geen account. Registreer je gratis?