Granny vierkantjes aan elkaar haken

  • Abonneren
  • Aandeel

Haal de draad door de hoekjes heen. Je kunt bijvoorbeeld een pannenlap maken, een kleed, een sjaal, een omslagdoek of een kussensloop.

Als je eenmaal weet hoe je ze aan elkaar kunt maken, kun je er een hele hoop leuke dingen mee doen. De rand is niet zichtbaar aan de voorkant en slechts moeilijk zichtbaar aan de achterkant.

Maar eerst is het belangrijk dat je het verschil kent tussen de voorkant en achterkant van je granny. Met een contrasterende kleur geeft dit een decoratief effect aan je werk.

Als jee een afstekende kleur gebruikt krijg je een extra decoratief effect. Niet te hard trekken, dan rimpelt je werk.

Leg de achterkanten tegen elkaar, ondertussen ben ik bewimpelden dekentje in granny squares…. Je krijgt een mooi sierlijk randje. De roze granny zit achter de blauwe. Aan het einde van je rij zie je alle steken aan de achterkant schuin naast elkaar.

Op deze foto heb ik een afstekende kleur gebruikt voor de de heidebloem recreatie en de steek tijdens het vastnaaien losjes genaaid om te laten zien hoe het verloop is.

Ik zal hier enkele manieren laten zien. Ik ben nog maar een jonge meid van 26 en nog maar een beginner in deze dingen, steek nu je naald alleen door de binnenste lusjes en haak daar vasten, granny vierkantjes aan elkaar haken.

In tegenstelling tot bij halve vasten, zie je bij vasten de naad wél heel goed zitten. Ik geef toestemming voor het gebruik van cookies. Niet te hard trekken, anders gaat de naad hobbelen.

Handwerk weblogs

Ga je verder dan één granny, gebruik dan in de hoekjes een extra steek zodat deze mooi aansluiten. Aan elkaar haken van vierkantjes. Met een contrasterende kleur geeft dit een decoratief effect aan je werk. Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Over de auteur: Iris van Meer. Omdat je alleen door de binnenste lusjes haakt kun je de buitenste lusjes naast je rij vasten nog zien.

  • Alle groepjes van stokjes recht op elkaar. Geef een reactie Reactie annuleren Reactie.
  • Ik laat je eerst zien hoe je dat met halve vasten doet.

Naald   Stappenplan: granny squares aan elkaar maken Je begint met een gewone opzetlus. Het is voor deze methode handig als je in banen of strips werkt. Het blijft wel een heel smal naadje. De vasten liggen er als een ribbel boven op en je werk zit stevig aan elkaar vast! Elke kleur granny vierkantjes aan elkaar haken afhechten of meenememen hoe.

Deze methode lijkt behoorlijk op de platte vlecht methode, maar met een aantal verschillen.

De vasten liggen er als een ribbel boven op en je werk zit stevig aan elkaar vast. Halve vasten Bij een eerste simpele methode gebruik je halve vasten. Leuke tips!

Naai nu met granny vierkantjes aan elkaar haken overhandse steek door de binnenste lusjes van de randen met V-tjes. Naald   Stappenplan: granny squares aan elkaar maken Je begint met een gewone opzetlus. Zo haak je in elke steek een vaste.

Je begint met een gewone opzetlus. Klik hier voor de tutorial.

Halve vasten

Haal de draad op en haal deze door beide lussen op je haaknaald. De werkwijze is verder precies hetzelfde. Heel leuk hoor die stapel met gehaakte granny squares, maar hoe moet je ze elkaar maken?

  • Het is een vrij snelle manier van aan elkaar zetten, die ook voor beginners zeer geschikt is.
  • Met granny squares kun je ontzettend veel leuke dingen maken, maar als je niet weet hoe je ze aan elkaar maakt, dan wordt het lastig.
  • Je hebt nu als het goed is 2 lussen op de haaknaald staan.
  • Let er bij deze methode van aan elkaar haken goed op dat je niet te strak haakt, dan gaat je werk trekken.

In de voorbeeldfoto is met zeer contrasterend wit gewerkt en zelfs dan zie je de naad nauwelijks. Je neemt alleen de binnenste lussen op. Sla de draad weer om. Als jee een afstekende kleur gebruikt krijg je een extra decoratief effect. Aan het eind zie je weer een rij met schuine steken. Deze methode externe harde schijf verwijderen macbook pro zeer geschikt voor beginners.

Heel leuk hoor die stapel met gehaakte granny squares, maar hoe moet je ze granny vierkantjes aan elkaar haken maken.

Close product quick view ×. Klik dan hier om te zien hoe je dat doet! De vasten leveren een mooi decoratief randje op. Elke kleur telkens afhechten of meenememen hoe?

Laat een reactie achter Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Over de auteur: Iris van Meer. Steek dan van boven naar beneden door de buitenste lusjes van de V-tjes.