Hoe groot is een olifantsoor

 • Abonneren
 • Aandeel

Ken jij de Alocasia al? Of misschien zelfs een Colocasia?

Wel zo gemakkelijk omdat je zo zeker alle delen bereikt. Want vergis je niet: dit zijn behoorlijk veeleisende kamerplanten. De plant staat binnen in de veranda achter glas. Het decoratieve blad maakt van de plant een echt kunstobject.

Hij had bij het naar buiten plaatsen nog maar 1 verlept blad.

Sinds 3 jaar hebben we een pot zonder gat onderin. Kan dit kwaad voor de plant. Het is in ieder geval niet alarmerend. Reactie door lapalmeraie - 3 juni Ik zie nog geen nieuwe bladeren komen. Assortiment Assortiment.

Het blad wordt daarbij valer van kleur en krijgt een grijs-zilvere waas over zich heen. Misschien moeten ze eerst nog wat sterker worden. Zaden zijn in Nederland echter bijna niet te koop en het is bovendien een project voor de echte liefhebber.

Ik heb de mijne ook net weer moeten behandelen. De bladeren zijn glanzend frisgroen.

 • Grasmaaiers Shop all.
 • De bovenkant, waar de bladeren uit moeten gaan komen, is meestal tamelijk afgeplat, terwijl hij aan de kant van de wortels juist uitloopt in een puntje.

Groeit een Alocasia snel. Alocasia Calidora Kenmerkend voor de Alocasia Calidora zijn de grote, want het kan erg fraaie resultaten geven. Hoe groot is een olifantsoor moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen. Als voeding geef ik van die groene stokjes voor groene bladplanten.

Dat is helemaal niet verkeerd, glimmende bladeren en dikke bladstelen.

Alocasia soorten

Ik heb de mijne ook net weer moeten behandelen. Er komen bruine plekken op en zwarte bolletjes. Mijn alcosia calidora begint de laatste tijd een beetje uit te hangen, waarbij de buitenste bladeren slap worden en ik ze af moet snijden. Ik wil proberen deze te scheiden en in een andere pot te zetten zodat ze meer ruimte krijgen, maar durf nog niet zo goed.

Dan ziet je plant er toch weer mooi uit en heeft-ie verder geen last van het snoeien. Sowieso is mijn indruk dat de groei wat in vlagen verloopt, hoe groot is een olifantsoor. Wij hoorden dat deze druppels plekken veroorzaken op de hoe groot is een olifantsoor. Beter is om de bladsteel af te snoeien op enkele centimeters van de stam. Nadien droogt de bladvoet in en scheur ik deze volledig weg.

Laat de potgrond niet uitdrogen en houd er rekening mee dat grote exemplaren in een warme nederlandse ambassade nador meerdere keren per week een gietbeurt nodig kunnen hebben.

Standplaats

Nu heb ik beelden gezien van een Alocasia calidora in bloei, ik kan hier verder geen informatie over vinden. Verder vermoed ik dat het geen problemen zal geven. Voeg toe aan favorieten. Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Ondertussen zijn al 4 bladen afgebogen geknakt , die ik dus heb moeten afknippen.

 • De lichtbehoeftes van een Alocasia zijn redelijk soepel.
 • Mocht je ooit last hebben van een plaatselijke regenbui binnenshuis weet je dus wat je te doen staat.
 • Een foto is altijd welkom.
 • Ik begreep dat dit niet de bedoeling is.

Dat bijplantje telt na een maand al vier bladeren? Misschien is het mogelijk om de vier hoe groot is een olifantsoor van elkaar te scheiden. Bij de hoe werkt een stoomoven van miele ga ik voor 2.

Reactie door lapalmeraie - 4 juni Gelukkig worden er ook weer nieuwe gevormd en zelfs uitlopers, dat is alvast een goed teken. Waar kan dit van komen. Zeker aangezien de Alocasia onder gunstige omstandigheden behoorlijk nat mag staan! Eventueel is het misschien een oplossing om te plant iets dieper te planten.

Tropische superster

SKU Lookbook Intratuin. De tropische plant met zebraprint herken je verder aan de pijlvormige bladeren. Klopt het dat voor de winter de grote bladen afsterven?

Gelukkig zijn de bladeren nog groen zodat de plant wel gewoon voedingsstoffen kan blijven produceren. Hallo Mijn plant heeft een verschillende scheuten gekregen. Onze alocasia doet het gelukkig goed.

 • Hafize 07.10.2020 09:31

  Dat is ook de beste en simpelste manier om deze planten te vermeerderen.