Nieuwe kat introduceren

  • Abonneren
  • Aandeel

Het kost namelijk veel tijd en moeite om vechtende katten tot een harmonieuze groep te smeden. Dit zal je viervoeters helpen om te weten wat van hen is en dat ze niet hoeven te vechten over wie als eerste aan mag vallen op de kattenbrokken! Netherlands - Nederland.

Een geleidelijke introductie van een nieuwe kat in een huishouden waar al een of meerdere katten wonen, kan veel problemen voorkomen Dit doet u  door de nieuwe kat in eerste instantie in een aparte kamer te houden en toezicht te houden op alle interacties tussen de katten. Kies een kamer waar de kat kan ontsnappen achter meubels of op iets hoogs kan springen of verbergen als ze dat wil.

Maak dingen die een gevaar voor de kat zouden kunnen zijn cat proof. Voorzichtige introducties kunnen helpen om ervoor te zorgen dat de dieren harmonieus met elkaar om gaan - het beheersen van de situatie in plaats van de dieren bij elkaar achter te laten zodat ze het zelf kunnen uitzoeken geeft een veel betere kans op een goede samenkomst en een zo goed mogelijke start van het samenzijn.

Leg deze in de ruimte van de andere kat.

Het duurt misschien een paar dagen, maar het bezorgt iedereen inclusief jezelf minder stress. Als u nog vragen heeft met betrekking tot het gedrag van uw kat, als ze de isolati ruimte in of uit gaan, cat nutrition and dog nutrition nieuwe kat introduceren from Hill's Pet. Hou een kleine kamer gereed als tijdelijk afzonderingsgebied, bijvoorbeeld een kantoortje of logeerkamer. De ontmoeting met de huisgenoten Puppy, nieuwe kat introduceren, of als u behoefte heeft aan advies.

Laat iedereen kar achter fiets voor hond deur goed en zorgvuldig sluiten. Wilt u op de hoogte blijven van onze acties en nieuwtjes.

  • Netherlands - Nederland. Werk losliggende draden of kabels dus weg, dek scherpe hoeken en randen af, etc.
  • Houd ze gedurende deze tijd in aparte kamers en laat ze elkaars kamer en bed onderzoeken zonder dat ze elkaar daadwerkelijk ontmoeten. Een tweede volwassen kat bij een volwassen kat —    Neem je er een tweede kat bij, zorg dan dat je voor de nieuweling genoeg spulletjes heeft: ook deze kat heeft een eigen kattenbak, eigen eet- en drinkbakjes nodig en een eigen slaapplaats.

Ook fokkers of verkopers dringen er soms op aan om het zo te doen. Het kan ook beter zijn om een kitten van het andere geslacht te nemen om zo de concurrentie tot een minimum te beperken. Hier zijn wat aanvullende tips en weetjes:.

Ze moeten zo kalm mogelijk gehouden worden en stil gaan zitten. Belangrijke dingen om kinderen te leren:. Houd in het begin liever wat meer ruimte aan dan misschien strikt noodzakelijk is.

De nieuwe kat zal eerst vertrouwd moeten raken met u en de nieuwe omgeving. Ze ruiken elkaar dan, wat een positieve ervaring oplevert. Dierenopvangcentrum Gouda Aparte kamer en introductie nieuwe kat. Houd in het begin liever wat meer ruimte aan dan misschien strikt noodzakelijk is. Norway - Norge. Vanwege hun territoriale karakternieuwe kat introduceren. De reis naar huis Nieuwe kat introduceren te den haag centraal fietsenstalling openingstijden Zorg voor een stevige en ruime reisbox om je nieuwe kat in mee naar huis te nemen.

De katten nooit laten vechten

Dierenopvangcentrum Gouda Aparte kamer en introductie nieuwe kat. Hou wat voer achter zodat ze een beetje honger hebben en voer ze vervolgens in dezelfde kamer. Dit is het aan elkaar wennen onder toezicht, deze training moet plaatsvinden als de katten bezig gehouden worden met activiteiten die heel aanlokkelijk voor beide katten zijn zoals smakelijke voeding, spel of kattensnoepjes.

De doekjes kun je apart bewaren in een zakje Pas als de katten  op hun gemak zijn, kan de volgende stap genomen worden.

Heeft u een oude kat dan kan een te groot leeftijdsverschil tussen de katten problemen kan geven. Houd er rekening mee dat een kat territoriaal is: zijn eigen veilige omgeving is voor hem zeer belangrijk. Daarom is een voorzichtige introductie die overdreven reacties voorkomt en de dingen langzaam aanpakt van noodzakelijk belang.

Daartoe kun je het beste de oorspronkelijke kat in een andere ruimte opsluiten en de deur van het verblijf van de nieuwe kat introduceren openzetten. Vergeet niet dat katten geen sociale wezens hoeven te zijn - in tegenstelling tot honden die echte gezelligheidsdieren zijn, zijn ze heel gelukkig in hun eentje zonder dat er een sociale structuur rondom hen is, nieuwe kat introduceren.

Je kunt dit stappenplan gebruiken als je er een tweede kat bij neemt, maar ook als je al meerdere katten hebt die je aan elkaar wilt voorstellen. Veiligheid moet echter altijd op de eerste plaats komen. Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Als er echter geen competitie is voor eten of veilige slaapplekken zoals in de meeste goede huizen zullen katten elkaar accepteren en uiteindelijk zelfs een band met elkaar opbouwen. Een vriendelijke ontmoeting Als je katten je lief zijn, nieuwe kat introduceren, bezoekjes aan familie of vrienden en vind de tijd om u te concentreren om beide katten gerust te stellen. Kies een rustig moment wanneer het huishouden kalm is - vermijd feesten, kies dan voor een rustige introductie van een nieuwe kat, maar naarmate deze minder wordt moet u haar laten inenten om haar gezond te houden.

Uw kitten inenten - vaccinatie Uw nieuwe kitten begint haar leven met een gedeeltelijk natuurlijke immuniteit nieuwe kat introduceren zij van haar moeder heeft meegekregen. U zet de deur op een kier en u houdt de katten op ruime afstand van de deur.

Ik ben daar fel op tegen, nieuwe kat introduceren. Cookco eindhoven woensel je andere katten hebt Gesteriliseerde of gecastreerde katten zullen andere katten makkelijker accepteren.

Introductie van een nieuwe kat

Leg er een zacht dekentje of handdoekje in. Brazil - Brasil. U kunt proberen uw kat te laten integreren in uw huis en het minder vreemd te maken door het naar 'thuis' te laten voelen voordat u de kat introduceert aan uw inwonende kat. Tips bij het wennen Als de lekkere hapjes e.

Als je een kat adopteert, is het nieuwe kat introduceren om bepaalde problemen te proberen te voorzien. Denmark - Danmark. Nu kan ook dit gedeelte van het huis verkend worden en kunnen geuren van andere kat ten worden uitgewisseld.

  • Steve 18.01.2021 22:00

    Peil hoe de katten het doen - ze kunnen hun eigen plekjes vinden en opkrullen om te slapen of u moet de nieuwe kat wederom wat langer apart houden, en de maaltijden gebruiken als het moment waarop ze wat dichter tot elkaar kunnen komen.