Pil vergeten derde week zwanger

 • Abonneren
 • Aandeel

De startdag is altijd op dezelfde dag van de week. Ik ben de pil vergeten. Bang dat je zwanger bent?

Neem de vergeten 1e pil alsnog zo snel mogelijk in. Het enige wat je dan kan doen is: Gebruik naast de pil ook een condoom de volgende 7 dagen dat je seks hebt. Voor zover we weten kan het geen kwaad om de pil langere tijd zonder stopweek te blijven slikken. Je blijft dan tegen zwangerschap beschermd. Indien je in de zeven dagen voor je vergeten tablet gemeenschap hebt gehad, kan het zijn dat je toch zwanger wordt.

Week 3 van de pilstrip  2e vergeten pil niet binnen 12 uur geslikt In week 3 kan je kiezen uit twee mogelijkheden: Mogelijkheid 1: doorslikken zonder stopweek Neem de laatst vergeten pil alsnog zo snel mogelijk in.

Door de lage dosis aan hormonen is bij dit type pil respect voor het tijdstip van inname uitermate belangrijk.

Lees hier wat je dan moet doen. Tip: De morning-afterpil dien je altijd zo snel mogelijk in te nemen om de zwangerschap te voorkomen. Doe een zwangerschapstest als je in de stopweek niet of minder dan normaal ongesteld bent, pil vergeten derde week zwanger. De pil is nog betrouwbaar. Vergeet je de pil vaker.

Probeer het risico te verkleinen en bewaar er standaard 1 in je nachtkastje. Maatregelen bij vergeten van één of meer pillen zevendagenregel. Heb je onbeschermde seks gehad in de afgelopen zes dagen en ben je te laat voor de morning-afterpil?

Minder dan 12 uur geleden?

Saskia, 22 jaar Een spiraaltje is voor mij ideaal. Pil in week 3 vergeten Heb je 1 pil of meerdere pillen vergeten? Op deze pagina vind je meer informatie. Ik ben de pil op de vijfde dag vergeten, deze heb ik zestien uur te laat ingenomen. Pil vergeten in de tweede week van de pilstrip: Neem de vergeten tablet alsnog in, ook al betekent dat, dat er twee tabletten tegelijk ingenomen moeten worden en maak de strip af.

De kans op ernstige bijwerkingen is heel klein: Er is er een iets verhoogde kans of risico op hart- en vaatziekten, die toeneemt als u rookt en boven de 35 bent.

 • Voordelen nieuwe methoden. Bedenk hoe het komt dat je de pil vergeet.
 • Op andere sites kan je ook informatie vinden over de pil, maar die is vaak verwarrend of verouderd. Pil in week 1 vergeten Pil in week 2 vergeten Pil in week 3 vergeten Braken of diarree Antibiotica.

Het is dan slim om de volgende veertien dagen naast de pil ook een condoom te gebruiken als je sex hebt. Ben je de pil vergeten. Deze adviezen gelden alleen voor de pil vergeten derde week zwanger combinatiepil die je al 1 maand slikt! Gebruik dan de eerstvolgende 7 dagen een aanvullend voorbehoedsmiddel, zoals een condoom.

Soms is er in de stopweek weinig of geen bloedverlies.

Antwoord van de apotheker over kans op zwangerschap bij vergeten pil

Ben je de pil vergeten in week 1 en heb je de afgelopen 7 dagen wél seks gehad zonder condoom? Heb je in de afgelopen drie dagen 72 uur onbeschermde seks gehad? Ik ben 1 pil vergeten in te nemen in week 3 dag 15 t.

Je kunt dan kiezen tussen lekkere gezonde snelle ontbijtrecepten morning-afterpil of een koperspiraal als je een zwangerschap wil voorkomen: Morning-afterpil Je kunt een morning-afterpil slikken.

Cookie-instellingen wijzigen. Twee of drie pillen vergeten in de tweede week van de pilstrip: Neem de laatst vergeten pil alsnog in.

Natuurlijke methoden? Dit vocht raak je weer kwijt zodra je met de pil stopt.

Menu du compte de l'utilisateur

Dan kan je in de 3e week vervroegd aan je stopweek beginnen. Klik hier om onze laatste nieuwsbrief te bekijken. Saskia, 22 jaar Een spiraaltje is voor mij ideaal. De volgende menstruatie kan iets eerder of later komen. Vergeet je de pil vaker?

 • Neem, zodra je er aan denkt, alsnog je pil.
 • De adviezen hieronder gelden niet voor de pilstrip met 28 pillen, de meerfasenpil of de minipil.
 • De pil is nog betrouwbaar.
 • Ben je een andere anticonceptiepil vergeten, zoals de minipil of de meerfasenpil?

Neem de vergeten pil in en neem je volgende pil op het normale tijdstip! Als je de pil n keer vergeet, neem die pil dan alsnog in. Dan kan er een probleem zijn als je in de eerste week van de pilstrip zit! Neem in dat geval de extra nieuwe pil len uit een reservestrip.

Na een paar weken uitstel krijg je wel kans op een tussentijdse bloeding. Sla de stopweek dus over. Vergeet je pil vergeten derde week zwanger pil vaker. De bescherming tegen zwangerschap is voldoende.

Pil vergeten in week 3: dit kan je doen

Je kan de pil op iedere leeftijd gebruiken, vanaf de puberteit tot aan de overgang. Een beetje diarree heeft meestal geen invloed op de werking van de pil. De pil beschermt niet tegen seksueel overdraagbare aandoeningen soa.

De menstruatie uitstellen. Klik hier om onze laatste nieuwsbrief te bekijken. Condooms Pil Spiraal, ring en andere middelen Hormonen Welke anticonceptie kies jij. Neem dan ook de morning-afterpil om zwangerschap te voorkomen.

 • Bouchra 20.02.2021 15:59

  Die haal je bij de drogist of apotheek. Opslaan en verder ».