Zelf houten tafelblad maken

 • Abonneren
 • Aandeel

Gebruik geen spijkers. Het maken van een houten tafel is een uitstekende klus voor iemand die net begonnen is om te leren met hout te werken en kan tevens een ingewikkeld project zijn voor iemand die meer ervaring met houtbewerking heeft.

Bepaal aan de hand van de ruwe afmetingen hoeveel hout je nodig hebt.

Bouwtekeningen voor tuintafels van steigerplanken of pallethout. De afmetingen van de tafel hangen af van de soort tafel die je wilt gaan maken. Als hij af is, en je denkt eraan, stuur mij dan een foto! Na wat op internet te hebben rond gekeken kreeg ik toch de moed zelf aan te beginnen. Ook die stoelen vind ik te gek! Ga je voor metalen tafelpoten, stalen poten of een tafel met een onderstel van ijzer? Other DIY furniture tips.

Zelf houten tafelblad maken wilde ZO graag een houten tafel in onze woonkamer. De schragen zijn er overigens niet voor bedoeld om aan winterharde kleine bloeiende planten tafel te monteren.

Leuk idee om het zo zelf te doen : Ik heb ervoor gekozen zelf te kopen haha. Skip to content. Allereerst moet een tafel stabiel zijn.

Voordat ik aan het verven begon, heb ik alle planken nog even licht geschuurd.
 • Make sure this account has posts available on instagram.
 • Español: hacer una mesa. MDF behoort tot de familie van de vezelplaten.

Waar moet een goede tafel aan voldoen?

Mooi resultaat. Je gaat geld besteden aan mooi materiaal. Nooit eerder durfde ik het idee te opperen zelf een tafel te maken, omdat ik dacht dat het veel te lastig was. Ik vind je eettafel echt heel erg mooi geworden!

Andere belangrijke eis: de tafel moet mooi zijn en in je interieur passen. Bovendien heb ik een spleetje van 1mm tussen iedere plank gelaten; zodat ze niet kromtrekken als ze uitzetten.

En natuurlijk het hout voor blad en onderstel. Door gebruik te maken van onze website, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Voor wie bij ons een ontwerp met handleiding aanschaft: toepasselijke tips komen in het stappenplan uitgebreid aan de orde.

Gemakkelijk om zelf zelf houten tafelblad maken maken. Ik woon zelf in Arnhem en ben ook bezig mijn huisje in te richten:. Ga pas beginnen als je helemaal tevreden bent.

Combineer tafelbladen met tafelpoten om een tuintafel te maken.

Hieronder zet ik op een rijtje waaraan je moet denken als je zelf gestructureerd een plan maakt om je eigen tafel te bouwen. Ik ben wel benieuwd. Graag opnieuw inloggen.

Zelf houten tafelblad maken zou je aanraden? Een degelijke constructie is dus belangrijk. Om een OSB plaat te maken, waardoor ze een robuuste look krijgen. Dat betekent dat de planken niet geschaafd zijn, wordt er bijna geen afval geproduceerd. Prachtig als je het tafelblad vanaf de zijkant ziet. Stay tuned.

Reader Interactions

Make sure this account has posts available on instagram. Natuurlijk zijn de bouwtekeningen ook met luxe hardhout soorten te maken. De inlogpagina wordt in een nieuw tabblad geopend.

Gebruikersportaal Verras me. De bouwtekening voor deze tuintafel van steigerplanken heeft een eenvoudige werkwijze? De medewerkers daar zouden over de juiste kennis moeten beschikken. Maak zelf een houten tuintafel. Heel erg mooi geworden, zelf houten tafelblad maken. Wat leuk dat je dit is gelukt. Heel geschikt om blank te lakken, olin of zepen.

Gerelateerde artikelen.

Je eigen tafel maken.

Onze steigerplanken worden gemaakt van ruw vurenhout. Français: fabriquer une table. Meestal kun je dit op straat of op bouwplaatsen vinden. Uw e-mailadres.

Je komt er nu snel achter of alles klopt. Onze steigerplanken worden gemaakt van ruw vurenhout. Save my name, email.

 • Heiko 10.03.2021 01:10

  Oh wauw!

 • Edmée 04.03.2021 14:22

  Jee wat ben jij handig! Kies je voor een massief houten plank, steigerhout of kies je voor een plaatmateriaal zoals Underlayment Fins Vuren of OSB3?

 • Cristiano 11.03.2021 19:52

  Brainstorm eerst en maak schetsen. Overweeg om dezelfde techniek te gebruiken als je het hout schuurt met een schuurmachine.