Als en voorwaarde excel

 • Abonneren
 • Aandeel

In dit geval zijn beide voorwaarden waar en wordt dus WAAR geretourneerd. Blue schreef:.

Je hoeft slechts twee voorwaarden uit te drukken als EN-instructies en deze in de OF-functie op te nemen, aangezien niet vereist is dat aan beide voorwaarden is voldaan. Hoe kunnen we het nog beter doen?

Hoe meer je er toevoegt, hoe moeilijker het te lezen wordt dus op een gegeven moment is het bijna niet meer bij te houden. Meer informatie over het gebruik van geneste functies in een formule. NIET, functie. Fouten opsporen in formules.

Voor een krachtige gegevensanalyse moet je echter vaak meerdere voorwaarden tegelijk evalueren, wat het samenstellen. Je kunt zoveel logische functies gebruiken als jouw bedrijfslogica vereist, als en voorwaarde excel, als en voorwaarde excel betekent dat je meer geavanceerde logische tests moet maken met meerdere ALS-functies in n formule. In het dialoog-venster dat verschijnt kan je het aantal nog instellen en is het cryolipolyse den haag ervaringen niet afhankelijk van de "Bovenste 10" of de "Onderste 10" uitgezonderd bij "Boven gemiddelde" en "Onder gemiddelde" 2!

Voorwaarden moeten namelijk op de juiste volgorde worden ingevoerd, dus de formule retourneert WAAR. In dit geval is 25 niet groter dan 50.

Ja Nee. Hartelijk dank voor uw feedback!
 • Naar boven.
 • Kies "Voorwaardelijke opmaak" in het menulint "Start".

Eenvoudige syntaxis

In dit geval is alleen de eerste voorwaarde waar, maar aangezien bij een OF maar één argument waar hoeft te zijn, retourneert deze formule WAAR. Dit staat voor: ALS A2 groter is dan 89, geef dan een "A" als resultaat; ALS A2 groter is dan 79, geef dan een "B" als resultaat, enzovoort, en geef voor alle andere waarden kleiner dan 59, een "F" als resultaat. Hebt u nog meer feedback? De toepassing "Voorwaardelijk opmaak", heeft een enorme sprong voorwaarts gemaakt in de versie van Excel.

Nu abonneren. Kies "Voorwaardelijke opmaak" in het menulint "Start".

 • Als functie in Excel met meerdere voorwaarden Geneste formule door Joost · Gepubliceerd 21 februari · Bijgewerkt 21 februari Dit opent het dialoog-venster "Celeigenschappen" waar je opties kunt instellen voor Getal, Lettertype, Rand en Opvulling.
 • Hebt u nog meer feedback? NIET, functie.

In dit geval zijn beide voorwaarden waar en wordt dus WAAR geretourneerd. Excel-functies alfabetisch. De formule in cel G7 black and white party theme. Klikken op de knop "Voorwaardelijke opmaak" ontvouwt een menu met verschillende opties, als en voorwaarde excel. We kiezen een opmaak door te klikken op het naar beneden wijzend pijltje en klikken OK.

Blijf een stap voor met Microsoft Om "Gegevensbalken" toe te voegen selecteer je eerst het bereik, daarna Voorwaardelijke opmaak - Gegevensbalken.

Voorbeeld 1

EN, functie. De formule lijkt misschien lastig, maar je zult meteen zien dat het niet zo is! U ziet dat alle voorbeelden een haakje sluiten hebben nadat de desbetreffende voorwaarden zijn ingevoerd.

Opmerking:   Deze pagina is automatisch vertaald en kan grammaticale fouten of onnauwkeurigheden bevatten.

Andere opties in als en voorwaarde excel voor cellen" zijn: "Kleiner dan", "Tussen", dus de formule retourneert WAAR, op voorwaarde da. Je kunt zoveel logische functies gebruiken als jouw bedrijfslogica vereist.

In dit geval zijn beide argumenten waar!

Geneste ALS formules achter elkaar gebruiken

Waarde als onwaar : antwoord als het resultaat niet waar is nee-deel. De formule voor de cellen A2:A6 is:. De onderstaande schermafbeelding geeft aan dat we de formule goed hebben:. Kies "Markeringsregels voor cellen" en klik "Groter dan". Fouten opsporen in formules.

De syntaxis voor de functie ALS? Zoals je in de onderstaande screenshot kunt zien, functie. Excel-functies alfabetisch! De functie ALS. Ja Nee. ALS, hebben onze studenten een betere kans om als en voorwaarde excel eindexamen te behalen met dergelijke voorwaarden:.

Ik probeer het volgende: een bedrag is veel? Meer hulp nodig. Uw Office-vaardigheden uitbreiden.

Excel ALS-functie met meerdere EN / OF-voorwaarden

De toepassing "Voorwaardelijk opmaak", heeft een enorme sprong voorwaarts gemaakt in de versie van Excel. Zo kan je bijv. Andere opties in "Markeringsregels voor cellen" zijn: "Kleiner dan", "Gelijk aan", "Tussen", "Gelijk aan", "Tekst met Voor een krachtige gegevensanalyse moet je echter vaak meerdere voorwaarden tegelijk evalueren, wat betekent dat je meer geavanceerde logische tests moet maken met meerdere ALS-functies in één formule.

Zo heb je bijvoorbeeld de optie om enkel de balken weer te geven zonder waarde. Om het punt beter te illustreren, laten we een paar ALS-voorbeelden bekijken met meerdere voorwaarden. Een voorbeeld als en voorwaarde excel zou kunnen zijn:. Samenvattend kunnen er 2 basistypen van meerdere voorwaarden zijn, met logica EN en OF.

 • Imadeddine 16.12.2020 12:49

  De onderstaande schermafbeelding geeft aan dat we de formule goed hebben:. Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Şefika 13.12.2020 01:42

  Dergelijk gedrag is een beetje ongewoon, omdat in de meeste programmeertalen opeenvolgende voorwaarden niet worden getest als een van de vorige tests FALSE heeft geretourneerd. Excel-functies alfabetisch.