Voltooid deelwoord werkbladen groep 8

 • Abonneren
 • Aandeel

Oefenplein Geweldig om te horen! Bij een aantal oefeningen is er een woord blauw gekleurd.

Welkom op de pagina over werkwoordspelling! Oefenplein Jammer om te horen dat onze website niet bevalt. Plaats reactie. Een probleem bij werkwoordspelling waarbij zelfs door veel volwassenen nog veel fouten worden gemaakt, is de spelling van sommige werkwoorden die als een bijvoeglijk naamwoord worden gebruikt. Op bovenstaande site kun je zelf kiezen of je wilt oefenen met de tegenwoordige tijd, de verleden tijd of het voltooid deelwoord.

De moeilijkste oefeningen staan onderaan. Gebruik in dit voorstel tenminste 6 woorden die voorkomen in de themawoorden van hoofdstuk 2 zie onder woensdag — Topografie rij A donderdag — noteer de antwoorden van de sommen in je huiswerkschrift link Week 17 — 21 september maandag — geen huiswerk dinsdag — noteer het werkwoordelijk gezegde van elke zin in je huiswerkschrift link woensdag — noteer de antwoorden van de sommen in je huiswerkschrift link donderdag — maak met willekeurige woorden van dit blad een zin Moeilijker?

Ook enkele vragen die je moet beantwoorden nadat je een filmpje hebt gekeken en geluisterd. Tip: Ik heb nogmaals het verschil tussen de stam en de ik-vorm uitgelegd en dit even aangepast op de kaartjes met pen.

Zie rode voorbeeld. Mooi dat je van vmbo naar vwo bent gegaan. Bekijk Voltooid deelwoord werkbladen groep 8 Weiger cookies Accepteer cookies. Dat werkt zo:.

Herhaling 2. Hoe je de taalontwikkeling van je kind helpt met gedichten Een groot deel van de tijd die je kind op de basisschool doorbrengt, wordt besteed aan taallessen begrijpend lezen, spelling, etc.

Waardering   vooral bedoeld voor groep 7 en groep 8 TIP! Daarna zie je een zin met een werkwoord erboven. Sommige scholen werken met een aparte spellingsmethode, maar meestal is de spellingsles geïntegreerd in de taalmethode, dat wil zeggen dat de woorden die je kind leert spellen ook voorkomen in de rest van de taallessen in die periode.

Klik op de tabs om de opdrachten te openen met daarin de opdrachten voor het herkennen van de persoonsvorm. De moeilijkheid zit in de keuze die je moet maken.

 • Aan het eind klik je op [controleer]. Gebiedende wijs: De makkelijkste oefeningen staan bovenaan.
 • Steeds zijn er tien zinnen die door het programma in zinsdelen is verdeeld. Twijfel je nog een beetje, dan kun je beter kiezen voor het inoefenen met de stappen.

De eindtoets bevat dus ook vragen over bijvoorbeeld voltooid deelwoord werkbladen groep 8 zelfstandig naamwoord, lidwoord en voegwoord. Daarna zie je een zin met een werkwoord erboven. Elk zinsdeel wordt getoond en aan jou de vraag: "welk zindsdeel is dit. Het gaat om staartdelingen mt rest! Kies het juiste antwoord uit de reeks en scoor punten.

Je kind leert die in de 2de helft van groep 3 wel lezen, maar je kind hoeft deze herenkapsels met slag nog niet zelf goed te kunnen spellen.

U itleg : En van de dikgedrukte woorden is fout gespeld.

Juf Renate

De kaartjes heeft juf Arlette zelf gemaakt. Al die woorden, van makkelijk naar moeilijk, worden in een vaste volgorde aangeleerd: de spellingscategorieën. Deel Dit! Hele werkwoord : verhuizen.

Uit onderzoek is gebleken dat het wel belangrijk is dat je kind de woorden ook opschrijft bron: artikel Bosman. Wij vinden onze site natuurlijk zelf voltooid deelwoord werkbladen groep 8 leuk. Op het analyseformulier staan de kleuren met de bijbehorende categorie. Lijst met reacties vernieuwen. Kies groep Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6.

Lesmateriaal

Klik op het vraagteken achter A, B, C of D om aan te geven welke. Anoniem 2 jaar geleden. Andere werkwoorden zijn sterk, die hebben een bijzondere vervoeging in de verleden tijd. Het speeddaten met werkwoorden!

Kies groep Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6.

 • Gebruik in dit voorstel tenminste 6 woorden die voorkomen in de themawoorden van hoofdstuk 2 zie onder woensdag — Topografie rij A donderdag — noteer de antwoorden van de sommen in je huiswerkschrift link Week 17 — 21 september maandag — geen huiswerk dinsdag — noteer het werkwoordelijk gezegde van elke zin in je huiswerkschrift link woensdag — noteer de antwoorden van de sommen in je huiswerkschrift link donderdag — maak met willekeurige woorden van dit blad een zin Moeilijker?
 • Een mooi aanbod van oefeningen met de tegenwoordige tijd, de verleden tijd en het voltooid deelwoord.
 • Meer weergeven.
 • Je kijkt naar de laatste letter in bovenstaande voorbeelden de l, de z en v en kijkt of deze wel of niet in 't ex-kofschip zit.

Er is geen uitleg over de verleden tijd van sterke werkwoorden, omdat daar geen 'standaard regeltje' voor is. Een organisatie met dezelfde naam combimeer. Oefenplein Deze pagina is inderdaad vooral bedoeld voor de basisschool. Fijn dat je veel hebt geleerd van onze website. Oefenplein Dankjewel Thom, voltooid deelwoord werkbladen groep 8. Een lettergreep is dus een deel van een woord.

Spreek je de -a- van applaus uit als een -aa- dan verwacht je geen dubbele p. Werkwoordspelling oefenen vooral bedoeld voor groep 6, de verleden tijd of het voltooid deelwoord. Hoe gebruik je ze.

In groep 6 gaat je kind beginnen met de werkwoordspelling. In de uitleg over de open en gesloten lettergrepen vind je een stappenplan voor het schrijven van deze woorden. Hele werkwoord : verhuizen.

Meer weten over grammatica. Als je vragen hebt kun je die altijd stellen mag ook via oefenplein. Voor we een overzicht geven van de spellingvaardigheden die in alle groepen worden geleerd, eerst een algemeen stappenplan dat je goed kunt gebruiken om spelling en het dictee te oefenen.

 • Nathanael 02.03.2021 23:09

  In groep 7 wordt de rest van de werkwoordspelling behandeld.