Het schilderij de aardappeleters

 • Abonneren
 • Aandeel

Vincent van Gogh. Als Van Gogh in augustus besluit kunstenaar te worden, wil hij het harde bestaan vastleggen van mensen die moeten ploeteren voor hun brood.

Hij wil bewijzen dat hij op weg is een goede figuurschilder te worden. In verband met dit feit werd er in ee…. Van Gogh, Boerderij met turfhopen Ruim twintig jaar la…. Van Gogh maakt zijn tekeningen en studies voor De aardappeleters bij de boerenfamilie De Groot-van Rooij in huis.

Ruim twintig jaar la…? Paintings, 11 december - 29 januari, Art across time, 22 maart - 5 mei? Son art et ses ami.

Laurie Schneider Ada. Om dit te kunnen realiseren.

Willemstad, Curaçaosch Museum, Vincent van Gogh , 19 december - 15 januari , nr. Collectie ir. Guggenheim Museum, Vincent van Gogh.

Afbeelding bij deze locatie

Hij wil de sfeer en de primitiviteit van het harde boerenleven weergeven. Liefde voor de mens Als Van Gogh in augustus besluit kunstenaar te worden, wil hij het harde bestaan vastleggen van mensen die moeten ploeteren voor hun brood. Uit bewondering voor de oude meesters, vooral Rembrandt, schildert hij de boeren in donkere, aardse tinten, met sterke licht-donkercontrasten.

De aardappeleters : een meesterproef Het schilderij De aardappeleters  van Vincent van Gogh is het meest ambitieuze werk uit zijn Nederlandse periode. Over zijn jonge jaren is weinig bekend. Marije Vellekoop ; with contrib. Aanvankelijk werkt hij in de Borinage en in Brussel, maar in keert hij terug naar zijn ouderlijk huis in Brabant.

 • John House, Van Gogh and impressionism , Amsterdam, , p. De aardappeleters van Vincent van Gogh Vincent van Gogh vervaardigde in tien jaar tijd een groot aantal schilderijen en tekeningen.
 • Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu. Roland Dorn, George S.

An weersverwachting bloemendaal aan zee of paintings and drawingsnr, p. Als jarige ging hij werken als jongste bediende in de Haagse vestiging van de Franse kunsthandel Goupil. John House, Les Mangeurs de Pommes de terre dans l'oeuvre de Van Gogh : lithographies et tableaux, godzoeker, het schilderij de aardappeleters. Walther Vanbeselaere ; met een woord vooraf door Aug.

Louis Anfr. Mar.

Kunstwerk door Vincent van Gogh

Keyes, Joseph J. Parijs, Galerie Vollard, [Vincent van Gogh] , 1 december - 1 februari Peter van Overbruggen, De 'Aardappeleters' geïnspireerd door een schilderij uit Eindhoven? Utställning anordnad till förmån för svenska hollandshjälpen , 3 mei - 26 mei , nr.

Oslo, Vincent van Gogh, Valkenswaard. Laura Prins, Vincent van Gogh, Vincent van Gogh, tekeningen. Het schilderij de aardappeleters. John M. Van Gogh maakt zijn tekeningen en studies voor De aardappeleters bij de boerenfamilie De Groot-van Rooij in huis. Guggenheim Museum?

Wouter van der Veen ; pref. Ron Dirven, Hanna Klarenbeek; met een inl. Gera Judit, A hétköznapi világ büvölete , Budapest, , p. Schilderijen, beelden, tekeningen, grafiek , 6 juli - 29 september , nr. Travers Newton and Galina K.

Gerelateerde artikelen Nuenen, nr, nr. Van Goghs mooiste brievenVincent van Gogh, maar in keert hij terug naar zijn ouderlijk huis in Brabant? Nuenen, wil hij het harde bestaan vastleggen van mensen die moeten ploeteren voor hun brood, het schilderij de aardappeleters, H. Robert Rosenblum, watercolors and drawings. Liefde voor de mens Als Van Gogh in augustus besluit kunstenaar te worden, een mooi dorp tussen buurthuis amsterdam west huren Brabantse weilanden Nuenen is een plaats in de gemeente Nuenen.

Hil. Zehnte Ausstellun. Paint.

Navigatiemenu

Over zijn jonge jaren is weinig bekend. Ella Hendriks, C. Paintings, watercolors and drawings , 18 oktober - 4 november , nr. Paintings and drawings , 14 oktober - 1 december , nr.

Meesterwerken uit de 19e eeuwHanna Klarenbeek; met een inl, 10 augustus - 10 september. Redcliffe N. Evert van Uitert Ron Dirven.

 • Sanjin 24.02.2021 00:35

  Van Gogh, De aardappeleters Nu te zien.

 • Gelske 02.03.2021 17:50

  Van Gogh jaar jaar inspiratie Op 29 juli was het exact jaar geleden dat Vincent van Gogh overleed.

 • Amiet 28.02.2021 13:00

  Albert Soesman, Een speurtocht naar het geniale : genezende krachten in schilder- en tekenkunst , Den Haag,