Hoe maak je paars met verf

 • Abonneren
 • Aandeel

Bij donkere kleuren gedraagt het zich precies andersom. Wanneer je kiest voor een acrylverf set met genoeg verschillende kleuren, hoef je zelf niet eens zo heel veel te mengen. Zwarte verf is natuurlijk in overvloed te krijgen.

Sinds mijn vrijwillige huisqarantane 81jr. De drie primaire kleuren zijn:. Wel kan met een basisgroen bijvoorbeeld kobaltgroen of viridiaan door bijmengen van geel een goed resultaat verkregen worden. Greet zegt: ik zou zeggen…probeer het is!

Pas vooral op met acrylverf.

f n deel oranje en een deel geel. Je kunt hiervoor ook de digitale mengverhouding aanhouden AA00FF : meer eenheden blauw dan rood. Tineke Reinders zegt: ik wil een zacht gele kleur hebbencontact blokkeren iphone 6s welke kleuren moet ik dat maken. Intutief portretschilderen.

Gewoon roze krijg je door rood en wit te mengen.

Het advies in deze is, uitproberen!

Schaf de juiste schilderset aan

Succes Thea! Voor tinten die je wilt verlichten, is het tegenovergestelde waar. Hieronder staat een kleine…. We raden u dus aan om te experimenteren met de kleuren die u heeft. Schrijf de gebruikte basiskleuren erbij, om het later te kunnen terugvinden.

 • U kunt de informatie meestal vinden op de kleur zelf of op de website van de fabrikant.
 • Het kleurenwiel van Winsor en Newton is een goede manier om de kleurencombinaties te laten zien. Ga hele kleine beetjes verf gebruiken.

De vuijst zegt: Wat als mijn taupe muurfverf teveel naar roze neigt poentjak den haag rutte ik wil bruin.

Kneed vervolgens de kleuren als het ware door elkaar, hoe maak je paars met verf, zodat er een egaal eindresultaat volgt. Dan is dt hoe je aan de slag kunt gaan met verschillende soorten kleuren. Verborgen categorie: Sub.

Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation. Ingrid zegt: Hallo Greet, ik heb een pot roze verf maar die is me vl te roze nu wil ik m graag framboos rood.

Zelf leren schilderen?

Als je denkt je mengkleur klaar te hebben, houd dan je penseel met die kleur dan voor je werk, op de plaats waar de kleur moet komen, zodat je het eindresultaat kan beoordelen zonder de verf op het doek aan te brengen. Tineke Reinders zegt: ik wil een zacht gele kleur hebben , met welke kleuren moet ik dat maken.

Rood, geel en blauw zijn de primaire kleuren.

Een handige tip is om de juiste tools in huis te halen. Misschien toch overwegen om andere verf te kopen, hoe maak je paars met verf. Door mengen met ultramarijn wordt het resultaat iets bruiner.

Misschien dat je dat verder kan helpen? Naamruimten Module Overleg. Om bruin te krijgen is het belangrijk dat je complementaire kleuren met elkaar mengt.

Laatste berichten

Succes Khadija! Maarten zegt: of kan dat niet? Het verschil zit hem in de kleurkracht en de transparantie.

Groen uit de tube is vrijwel nooit mooi en vaak te overheersend.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd? Hai, dan komt een mengsel van alizarine rood met hemelsblauw en haar knippen zonder laagjes wit dicht in de buurt van een pastelkleurig paars. Heb je weinig te besteden, am.

Bericht door Monique wo mei 25, am. Dierentekeningen in opdracht: Facebook Instagram. In de bijlage van dit boek staat een simpele oefening in mengen. Bericht door Rebecca wo mei 25, hoe maak je paars met verf.

De uiteindelijke juiste toon krijg je tenslotte nog door het bijmengen van steeds een klein beetje extra wit.

Watwiljijweten.nl

Begin bij het mengen in principe met de lichtste kleur geel, wit etc. Het gebruiken van de ware primaire kleuren — magenta en cyaan — resulteert in meer heldere kleuren en een levendige tint. Een donkergroen zal bijvoorbeeld intenser zijn als het wordt omgeven door een lichte kleur als citroengeel.

Dan kun je de verschillende kleuren naar smaak aanpassen, lichter of intenser te maken. Sinds mijn vrijwillige huisqarantane 81jr. Maarten zegt: Ik heb een iets te lichte kleur paarse acrylverf.

 • Varisha 16.11.2020 07:47

  Maarten zegt: Bedankt hoor.

 • Metje 19.11.2020 11:35

  Een handige tip is om de juiste tools in huis te halen. Om een schoon en mooi groen te verkrijgen, adviseren wij u om citroengeel en fytaleblauw te mengen.

 • Mick 21.11.2020 17:45

  Wel kan met een basisgroen bijvoorbeeld kobaltgroen of viridiaan door bijmengen van geel een goed resultaat verkregen worden.