Fluffy slijm maken zonder borax en lenzenvloeistof

  • Abonneren
  • Aandeel

Breng het water aan de kook en smelt de snoepjes tot een plakkerig geheel, een soort deeg. Niet erg anders dan de gewone slijmrecepten maar je hebt er wél scheerschuim voor nodig.

Slijm met borax en lijm is het meest gebruikte recept om zelf slijm te maken en is in het algemeen ook de beste manier door de mooie vaste structuur dat het slijm krijgt. Ook het galaxy slijm dat je vanboven in dit artikel ziet werd gemaakt met borax. Thing maker. Maak slijm met het gekozen recept boven in dit artikel met borax, wasmiddel of lenzenvloeistof. Spuit nadat je lijm in het bakje gedaan hebt wat scheerschuim erbij. Doe de hoeveelheid lijm in een bakje, ik had streepjes op de fles lijm gezet, zodat ik beter kon inschatten hoeveel 30 ml is.

Oobleck is een speciale soort slijm die beide vloeibaar en vast tegelijk is.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Daarnaast is dit recept zo makkelijk als het maar kan. Doe ongeveer 4 druppels voedingskleurstof in de mengkom met het warme water. Doe kinderlijm van de action in een bakje en doe daar een heel klein beetje dreft bij. Net wanneer je dacht dat het niet beter kon na het funda zaanstad appartementen slijmrecept.

  • Wij hebben voor jou talloze recepten getest en geven je de 7 beste recepten om zelf slijm te maken.
  • Wij raden je bovenstaande ingrediënten aan maar enkele van deze ingrediënten kunnen ook door andere vervangen worden en toch nog goed werken.

Slijm maken met borax en lijm

Als het een drukke en spannende tijd is voor mijn groep kleuters bijvoorbeeld: verjaardag juf, Sinterklaas, gewoon na het weekend of als er een vreemde invaljuf is geweest, zorg ik dat ik de dag begin met de keuze uit verschillend sensopatisch materiaal. Dit slijm is dus zonder lijm en zonder borax of gelijkaardige ingrediënten. En voilà, smakelijk! Als je slijm groot genoeg is kan je het slijm ook naast een magneet leggen en zien hoe je slijm de magneet opeet!

Als je dit doet kan je het slijm eerst platstrijken op een tafel en wat ijzerpoeder toevoegen.

Het slijm geeft ook een heerlijke geur af afhankelijk van welke shampoo je gebruikte. Het leuke is dat dit slijm ook nog lekker is om te eten in plaats van enkel veilig om te eten. Wij hebben voor iedereen wel wat, welke ingredinten je ook in huis hebt.

Wanneer je een zwembad zou vullen met Fluffy slijm maken zonder borax en lenzenvloeistof kan je hier gewoon overlopen zonder er in te zakken. Wij raden je bovenstaande ingredinten aan maar enkele van deze ingredinten kunnen ook door andere vervangen worden en toch nog goed werken.

Slijm maken met lenzenvloeistof en lijm

Slijm met wasmiddel kan je dus al maken met slechts twee ingrediënten! Slijm hoort bij het sensopatisch materiaal, net als zand, klei, water… Veel kinderen vinden het fijn om te kneden en te vervormen.

Dit slijm is dus zonder lijm en zonder borax of gelijkaardige ingrediënten.

Eigenlijk kan je hetzelfde doen met welke kleuren dan ook? Je kan altijd op n van volgende links klikken om direct naar een recept te gaan op deze pagina:. Doe kinderlijm van de action in een bakje en doe daar een heel klein beetje dreft bij.

Doe de hoeveelheid lijm in een bakje, ik had streepjes op de fles lijm gezet, des te steviger de slijm zal worden. Zie mijn blogs: Fluffy slijm maken zonder borax en lenzenvloeistof maken en Verf maken van stoepkrijt en Zoutdeeg maken. Hoe meer je kneedt. Dit recept is uniek en maakt maar gebruik van n ingredint: tandpasta.

Meng een theelepel Borax in ml warm water. We kunnen nog een stapje verder gaan en ons slijm tot leven wekken door het magnetisch te maken. Natuurlijk kan je wel duizend recepten vinden op het internet, maar wij kozen voor jou de leukste en wees gerust, ook de vrij gemakkelijke eruit!

Hierna is het de bedoeling dat je snoepjes au bain-marie smelt door de glazen kom in een kookpot met water te zetten, zodat de onderkant van de glazen kom in het water zit. Neem de Fruittella snoepjes en kies de kleur snoepjes die je wilt om fluffy slijm maken zonder borax en lenzenvloeistof de glazen kom te doen zonder de papiertjes errond natuurlijk. Zoals keiveel parentfriendly adressen.

Dat kan perfect met een bakje krijt n op je eigen terras. Wat een fijn gevoel als het uiteindelijk gelukt is en je hebt het perfecte resultaat, fluffy slijm maken zonder borax en lenzenvloeistof, wasmiddel of lenzenvloeistof, zelfs voor de kleinste kinderen. Nu ken je zeven recepten en drie leuke ideen voor prachtige slijmcreaties.

Maizena of maiszetmeel hebben de meesten wel in huis liggen en bovendien is dit slijm ook niet giftig. Eetbaar wilt ook zeggen dat dit slijm perfect veilig is, maar zo lekker tussen de vingers glipt als je een vuist maakt. Dit werkt het beste met de manieren met borax.

Wanneer je een zwembad zou vullen met Oobleck kan je hier gewoon overlopen zonder er in te zakken. Lijm van bijvoorbeeld de Action volstaat, ook onder de naam schoollijm.

Dan is de kans groot dat dit slijm met borax was. Zelf slijm maken gaat ook goed zonder borax.

Het slijm geeft ook een heerlijke geur af afhankelijk van welke shampoo je gebruikte. Je ziet al snel de materie klonteren en als je weer 5 ml lenzenvloeistof toevoegt, wordt het dikker en dikker.

De eerste stap is om te weten wat je nodig hebt om dit slijm te maken.