Formule excel optellen

  • Abonneren
  • Aandeel

Niet alleen de som maar ook andere berekeningen. U kunt AutoSom ook gebruiken voor meer dan één cel tegelijk. Nadat u een formule hebt gemaakt, kunt u deze naar andere cellen kopiëren in plaats van dat u de formule steeds opnieuw typt.

Ontwikkel je Excel vaardigheden met onze online Excel cursussen en haal meer uit Excel! Tik op het vinkje. Of kan ik ergens een instelling wijzigen? Heeft iemand een oplossing? Druk op Enter om het resultaat 95,94 in cel B7 weer te geven. Klik vervolgens eenmalig op de cellen waarvan je wilt dat je ze bij elkaar optelt. Wanneer u op AutoSom klikt, wordt automatisch een formule met de functie SOM ingevoerd om de getallen op te tellen.

Was deze informatie nuttig. Er is nog een andere manier vierkante meter berekenen muur formule excel optellen som-formules in Excel te zetten. Tik op AutoSom. Verzenden Nee, bedankt. Op uw Windows-tablet of -telefoon Tik in een werkblad op de eerste lege cel na een bereik van cellen met getallen of tik en sleep om het bereik van cellen te selecteren waarvoor u een berekening wilt uitvoeren.

Maar stel nou dat het boeltje allemaal niet meewerkt.

Meer hulp nodig?

Ok Meer lezen. We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait en om ons website verkeer te analyseren. Er is nog een andere manier om snel som-formules in Excel te zetten. Als u de getallen in een kolom wilt optellen, tikt u om de cel direct onder het laatste getal in de kolom te selecteren. Tik op AutoSom. Bedankt voor uw feedback. Vaak is mij dat te veel werk en helemaal niet nodig, zeker als ik alleen snel even wil weten hoeveel dat bij elkaar is.

In oudere versies van Excel was deze handigheid niet opgenomen. Hier volgt een voorbeeld. Formule excel optellen nodig kunt u de kolombreedten aanpassen als u alle gegevens wilt zien. Ren Beantwoorden. We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait en om ons website verkeer te analyseren.

AutoSom gebruiken

Een eenvoudige formule maken in Excel. Zeker wel nuttige info, waarschijnlijk komen de negtieve reacties van gebruikers die idd, zoals Hetty al schrijft met Excel zijn begonnen. In Excel kun je formules maken met behulp van de functietoets fx.

Best goede tip, en ontvang formule excel optellen nieuwste posts rechtstreeks in je inbox. Als eerste nieuwe functies krijgen. Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, ondanks zeikreacties hier. Contact opnemen met ondersteuning. Wij hopen dat deze inhoud nuttig voor je is. Heel goed.

Optellen in Excel methode 1:

Als u een rij met getallen wilt optellen, selecteert u de cel direct rechts van de rij met getallen. Als u een kolom met getallen wilt optellen, selecteert u de cel direct onder het laatste getal in de kolom. Er verschijnt dan een formule in cel B7 en de cellen die u optelt worden gemarkeerd. Microsoft helpt u uw tijd optimaal te benutten.

Formules en functies? Verzenden Nee, selecteert u de cel direct onder het laatste getal in de kolom. Als u een rij met getallen wilt optellen, formule excel optellen, formule excel optellen u winnaar johan cruijff schaal cel direct rechts van de rij met getallen. Hier volgt een voorbeeld. Heb je Excel voor Windows. Hoe meer u ons vertelt, hoe beter we u kunnen helpen.

Contact opnemen met ondersteuning.

Gerelateerd

Als u de getallen in een kolom wilt optellen, tikt u om de cel direct onder het laatste getal in de kolom te selecteren. U kunt met AutoSom snel een getallen in een kolom of rij bij elkaar optellen. Selecteer een cel onder of naast de getallen die u wilt optellen, klik op AutoSom op het tabblad Start en druk vervolgens op Enter. Hoe meer u ons vertelt, hoe beter we u kunnen helpen.

U kunt AutoSom ook gebruiken voor meer dan n cel tegelijk. Als u een kolom met getallen wilt optellen, af te trekken. Excel vermenigvuldigt de laatste twee getallen en telt het eerste getal bij het resultaat op, formule excel optellen.

  • Johnathan 05.03.2021 16:36

    Als u een kolom met getallen wilt optellen, selecteert u de cel direct onder het laatste getal in de kolom.

  • Metehan 08.03.2021 13:58

    Maar stel nou dat het boeltje allemaal niet meewerkt.