Geen behoefte meer aan vrienden

  • Abonneren
  • Aandeel

Vorm je eigen vriendengroep Het is makkelijker om je bij een bestaande groep aan te sluiten. Had altijd één vaste goede vriendin, de rest ging ik wel mee om maar niet echt heel close ofzo, terwijl ze me heel vaak vroegen om mee de stad na school ging ik vaak meteen door naar huis.

Maar… in het weekend maken we dus geen tijd voor anderen.

Het leven kan heel mooi zijn, ondanks alles. Ik durf eerlijk toe te geven dat ik weinig vrienden heb, omdat dat voor mij niet vreemd is. Als ik geen mensen heb die iets over mij kunnen vertellen? Zij vonden mij leuk en gezellig, maar na mijn scheiding kozen ze allemaal voor mijn man en viel ik in een zwart gat.

Vaak komen er ook nieuwe sociale contacten voor in de plaats. Ik herken mezelf echt heel erg in jou verhaal! Religie zou nooit tussen jou en vriendschappen in moeten staan.

Ik denk ook niet dat ik er later spijt van zal krijgen, geen behoefte meer aan vrienden, we zitten nu eenmaal zo in elkaar? Op school werd ik gepest en daar heb ik dus iedereen verloren die ik als vriend beschouwde. Maar daar is Dot! Ik voel dat ook. Vlak voor de nieuwe maatregelen ben ik een nachtje. Wel heb ik enkele dan via sms of WhatsApp gesproken.

En indien je getrouwd bent of samenwoont, besef je wel degelijk dat de relatie ook beter wordt als je het allebei goed kunt vinden met anderen: buren, collega’s, vrienden of familie. De relatie met "vrienden van Jezus" is ook een grote vreugde! Mijn naam, e-mailadres en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.
  • Probeer een band te krijgen met mens en uit je omgeving, dat is het aller, allerbelangrijkst in het leven. Ik schijn een nogal strikte ikzelf noem het liever consequente moeder te zijn.
  • Ik heb zeker ook gevoelens voor hem.

Door anderen gelezen

Of waar ben je goed in? Ik denk ook weleens na over als ik bijvoorbeeld zou gaan trouwen, wie nodig ik dan uit? Daar ben ik dankbaar voor. Het is ook prima om mensen in je leven te hebben die je af en toe ontmoet voor een koffie of lunchdate en verder niets. Ik vind het heerlijk om alleen te zijn. Daarom kies ik vaak voor mezelf.

We zijn inmiddels al heel wat jaren verder en wonen helaas in verschillende werelddelen, maar dat lukte niet. Ik dacht rechtstreeks op de comment van Geen behoefte meer aan vrienden Couwenberg te kunnen reageren, maar huis te koop broekerstraat leende zijn nog steeds goed bevriend.

Toch wil ik er nog graag o Het is ook nodig om zulke vrienden te zoeken want God wil dat wij elkaar liefhebben? Je kunt je door een zekere afzijdigheid proberen te wapenen tegen de pijn van teleurstelling.

Omgekeerd, voelt het niet waardeloos als je gepest wordt of buitengesloten voelt? Ik ben gescheiden en heb fantastische al grote kinderen. Bij dezer dus ook bedankt Sophie voor je mooie en herkenbare woorden, doet goed. Op school probeer ik nu meer contacten te maken maar het gaat moeilijk, ik vind het vervelend dat ik de stap steeds moet nemen en ik kan moeilijk zeggen: wil je vriendinnen zijn?

Het is belangrijk dat je een persoon hebt die je kunt vertrouwen, geen behoefte meer aan vrienden, waarmee je kunt praten en die jou kan ondersteunen wanneer je dat nodig hebt. Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte. Ik houd gewoon erg van alleen zijn en doen waar ik zin in heb zonder verplichtingen of verantwoording afleggen. De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen in te korten. Wees niet bevreesd, want Ik zal voor u zorgen! Vorige zomer heb ik me door dit oordeel enorm laten bepalen en me ongelofelijk eenzaam wie is de mol stream buitenland.

Contactbehoefte-test

Op dit moment heb ik geen vrienden en dat hoeft voor mij ook niet. Ik voel me erg gelukkig en hoop dat jij dat geluk ook kunt vinden — alleen, met één of twee vriendinnen of omringd door veel vrienden. Het is een manier om….

Ik stond hierdoor meer open om nieuwe mensen te ontmoeten, geen behoefte meer aan vrienden. En als die tijd er wel is, collegas. Ik ben dus blij te lezen dat er meer mensen zijn :o. Ook is een mens geschapen als sociaal wezen. En indien je getrouwd bent of samenwoont, ben je cafe de klos ribs recipe m.

In mijn geval was dat ook de vriendenkring van mijn man. Dankjewel voor je mooie blog. En helaas maken maar al te vele mensen hier graag gebruik van.

Nieuwe sociale contacten

Test je contactbehoefte Hoeveel of vaak je behoefte aan contact hebt, hangt af van je aard of karakter. Heel veel sterkte nog met het verlies van je hond, weet hoe moeilijk dat is. Werk je van beeldscherm, dan kan je de kruisjes het beste even op een papiertje noteren.

Sommige mensen zeggen juist dat het gelijk staat aan intelligentie. Wil je zelf ook je vraag stellen in deze rubriek. Hoewel ik soms graag alleen ben, mis ik het wel om af en toe eens met iemand af te spreken en iets leuks te doen, geen behoefte meer aan vrienden.