Meter per seconde naar km per uur

 • Abonneren
 • Aandeel

Ik moet dus uitrekenen hoeveel kilometer ze per uur geroeid hebben, dus in 60 minuten. Ik heb het tabel weer ingevuld met de informatie die ik weet, en waar ik naartoe moet rekenen 60 minuten.

Hij heeft na 80 minuten km afgelegd. Ik gebruik hiervoor weer een verhoudingstabel als hierboven. Samengestelde eenheden Snelheid heeft zelf geen eenheid. Stel dat Femke meter in 50 seconden heeft gelopen. Snelheid is de verhouding tussen de afstand die een voorwerp aflegt en de tijd die het daarvoor nodig heeft.

Wanneer je met tijd en snelheid moet rekenen, moet je goed opletten wat je nu eigenlijk exact moet uitrekenen. Vandaar dat wij deze paragraaf niet hebben laten vervallen….

Zijn snelheid verandert niet. De weerman op televisie had het over een maximum van 35c en een windkracht 5 vanuit het zuiden? Nu kan ik weer een verhoudingstabel invullen. Begrippen snelheid De snelheid die een voorwerp gemiddeld had. Met de fiets rij je niet altijd op topsnelheid.

Denk maar aan een wedstrijd. Vandaar dat wij deze paragraaf niet hebben laten vervallen….
 • Ik heb het tabel weer ingevuld met de informatie die ik weet, en waar ik naartoe moet rekenen 60 minuten.
 • Opgave 4 Piet en Henk hebben bij gym aan hardlopen gedaan.

Op dezelfde manier kun je uitrekenen hoeveel meter iemand per seconde heeft gelopen. Opgave 7 Vul in. Je kunt tijd in vele variaties meten. Stel dat je in 1 uur kilometer hebt afgelegd, dan heb je dus een snelheid gehad van kilometer per uur. Hiernaast zie je het ingevulde verhoudingstabel, en je ziet dat ze er 46, minuten over gedaan hebben.

Samenvatting Je kunt uitleggen wat snelheid is. Aangezien we de snelheid van de kabeljauw in meters per 1 seconde weten, kan ik dit aantal meters x 3,6 doen.

 • Inleiding van het hoofdstuk voor laten gaan van blinden, gehandicapten en voetgangers. Stilstaan — Op fietsstroken en op de rijbaan naast fietsstroken.
 • Je kunt een snelheid in kilometer per uur om rekenen naar meter per seconde en andersom.

Opgave 14 Geef in je eigen woorden aan wat een samengestelde eenheid is! Daarmee bedoel ik; heb je het aantal meters wel omgerekend naar bijvoorbeeld kilometers wanneer je het antwoord wilt invoeren. Hoe lossen we dit op. Ja, om ongeveer te berekenen hoeveel meter per seconde je aflegt deel je jouw snelheid door 4. Ok Privacy policy.

H10. Snelheid en eenheden

Dit geeft aan welke afstand je in een bepaalde tijd hebt afgelegd. Deel het aantal meter per uur door en je weet hoeveel meter per seconde je aflegt. Wat is hier aan de hand? Opgave 13 Hieronder zie je verhoudingstabel.

Je hebt dan het aantal meter per uur? Ik moet uitrekenen hoeveel hij gemiddeld per uur heeft gevaren. Vandaar dat wij deze paragraaf niet hebben laten vervallen…. Ook hier gebruik ik weer een verhoudingstabel, en ik noteer de gegevens die ik weet.

Hoeveel seconden zijn dat dan.

Weet jij het antwoord?

Ik heb het tabel weer ingevuld met de informatie die ik weet, en waar ik naartoe moet rekenen 60 minuten.

Gemiddelde snelheid per uur. Onthoud mij Inloggen. Hoe groter je snelheid , hoe kleiner de tijd die je nodig hebt voor dezelfde afstand.

Opgave 6 Vul in. Volgende Paragraaf. Vandaar dat wij deze paragraaf niet hebben laten vervallen… Als je op de snelheidsmeter kijkt en je ziet dat je 80 kilometer per uur rijdt, is het ook handig om te weten hoeveel meter je per seconde aflegt. Vandaar dat wij deze paragraaf niet hebben laten vervallen…, meter per seconde naar km per uur. Opgave 2 Kees rijdt met zijn auto over de snelweg. Met het verhoudingstabel hebben we al veel gewerkt, dus deze laat ik zien met de x 3,6 regel.

De kunst is om de informatie te vinden die belangrijk is. Instructievideo Bij dit artikel is nog geen instructievideo.

Converteert Meters per seconde naar kilometer per uur

Als je wil weten hoeveel meter je per seconde aflegt moet je jouw snelheid in kilometers per uur vermenigvuldigen met Volgende Paragraaf. Onthoud mij Inloggen. Opgave 16 Reken de volgende snelheden om.

Vorige Volgende. Wie was het snelst? Ik moet dus uitrekenen hoeveel kilometer ze per uur geroeid hebben, maar hoe zat het ook alweer. Allemaal eenheden die een tijd aangeven, dus in 60 minuten.

 • Gabriël 14.01.2021 07:44

  Voorkennis Voordat je dit artikel bestudeert, zorg ervoor dat je de volgende kennis beheerst.

 • Andrej 22.01.2021 14:36

  Het tabel is ingevuld voor zover ik kan. Maar hoe reken je nu uit hoeveel minuten en seconden er in seconden zitten?