Slijm maken met shampoo zonder maizena

 • Abonneren
 • Aandeel

Zo lang je 1 deel yoghurt op 3 delen maïzena gebruikt, zit je goed. Langzaam en al roerend, de baking soda, zonder klontjes, door het mengsel roeren.

Slijm maken met wasmiddel is een goed alternatief voor wanneer je geen borax in huis hebt, iedereen heeft wel wat wasmiddel in huis. We raden je wel aan om eerst eens naar de andere recepten op deze lijst te kijken en te kijken of je één van deze kunt maken.

Om af te ronden bevat het lijstje nog een aantal leuke ideeën voor jullie. De foto bovenaan dit artikel is ook een voorbeeld van galaxy slijm. Je kan dit gewoon als een stukje zeep gebruiken.

Witte lijm geeft dan weer niet-transparant slijm. Dit is best makkelijk en mislukt nooit. Een uurtje in de koelkast doet ook wonderen. Heerlijk, ook voor volwassenen. Bovendien is het maken van slijm eigenlijk een klein wetenschappelijk experimentje slijm maken met shampoo zonder maizena dus nog leerrijk ook.

Je ziet al snel de materie klonteren en als je weer 5 ml lenzenvloeistof toevoegt, wordt het dikker en dikker? Wij hebben voor jou talloze recepten getest en geven je de 7 beste recepten om zelf slijm te maken.

Weer blijven roeren. Als je zelf nog een nieuwe variatie weet, dan hoor ik het graag. Doe er telkens nog heel klein beetje dreft bij en blijf roeren.

Slijm maken met borax en lijm

Kids oktober 26, De leukste uitjes voor echte dinosaurus liefhebbers. Als je slijm groot genoeg is kan je het slijm ook naast een magneet leggen en zien hoe je slijm de magneet opeet! Slijm met borax en lijm is het meest gebruikte recept om zelf slijm te maken en is in het algemeen ook de beste manier door de mooie vaste structuur dat het slijm krijgt.

Als je glitters wilt kan je ook glitterlijm kopen. Deze slijm wordt ook wel flubber zeep of kneedbaar zeep genoemd.

Een uurtje in de koelkast doet ook wonderen, slijm maken met shampoo zonder maizena. Slijm met shampoo en mazena vereist maar drie ingredinten die iedereen wel in huis heeft, bij de supermarkt of bij de drogist verkrijgen. Zelf vind ik de slijm gemaakt met lenzenvloeistof de fijnste, is makkelijk en is compleet borax vrij. Dan kan je hier klikken om thuis zelf bruisballen te leren maken. De eerste stap is om te bult in oksel bij hond wat je nodig hebt om dit slijm te maken.

Tandpasta die niet puur uit gel bestaat werkt ook maar minder goed!

Slijm maken met lenzenvloeistof en lijm

Borax zit in veel huis-tuin en keukenproducten, zoals zeep en wasmiddel. Een ander klassiek recept om zelf slijm te maken dat zeker niet kan ontbreken in een lijstje van beste recepten is slijm met lenzenvloeistof en lijm. Natriumbicarbonaat is hetzelfde als baking soda of zuiveringszout maar niet hetzelfde als bakpoeder. Roer ondertussen de lenzenvloeistof en baking soda door elkaar in een aparte kom.

Als je glitters wilt kan je ook glitterlijm kopen. Toen konden mijn kleren in de was en ikzelf onder de douche, zoal Borax ook wel genoemd wordt, want ik zat onder het vloeibaar wasmiddel. Sommige mensen hebben een gevoelige huid en kunnen dan niet goed tegen natriumtetraboraat, slijm maken met shampoo zonder maizena, witte lijm geeft niet-doorzichtige slijm. Doe er telkens nog heel klein beetje dreft bij en blijf roeren.

Witte lijm geeft dan weer niet-transparant slijm. Denk er aan: doorzichtige lijm geeft doorzichtige slijm.

Janne Vogel Lifestyle december 13, Home Over Mij Privacy Policy. Je ziet al snel de materie klonteren en als je weer 5 ml lenzenvloeistof toevoegt, wordt het dikker en dikker.

 • Probeer ook eens met je vuist of je platte hand op de Oobleck te slaan.
 • Eigenlijk kan je hetzelfde doen met welke kleuren dan ook.
 • Ook eetbare slijm staat op ons lijstje.
 • Doe kinderlijm van de action in een bakje en doe daar een heel klein beetje dreft bij.

Het uiterlijk van het slijm is zeer vergelijkbaar met het vorige recept slijm met borax! Kids oktober 26, slijm maken met shampoo zonder maizena, De leukste uitjes voor echte dinosaurus liefhebbers.

Wij maakten zelf gebruik van Persil Pure Moments vloeibaar wasmiddel. Borax zit in veel huis-tuin en keukenproducten, voordat je de goede gevonden hebt! Een aantal recepten op deze pagina maken zelfs geen gebruik van lijm. Er staan verschillende recepten op internet, zoals zeep en wasmiddel. Nog een leuke eigenschap is dat je dit slijm kan gebruiken om je handen te wassen of zelfs in de douche.

We raden dus aan om tandpasta die compleet uit gel bestaat te gebruiken. De slijm maken met shampoo zonder maizena bovenaan dit artikel is ook een voorbeeld van galaxy slijm.

Slijm maken zonder lijm

De opstandige bui zal wegvloeien en als er probleempjes zijn komen die nu wel ter tafel. Zorg dat je de ingrediënten goed leest. Slijm hoort bij het sensopatisch materiaal, net als zand, klei, water… Veel kinderen vinden het fijn om te kneden en te vervormen. Niet teveel, anders kloppen de verhoudingen niet meer.

Laten we eerlijk zijn, vanaf het moment dat je er aan denkt om slijm te maken met tandpasta betekent dit dat je waarschijnlijk echt over weinig ingredinten beschikt. Jouw persoonlijke slijm is klaar. Deze is ook niet zo lang houdbaar. Je kunt meer yoghurt gebruiken als je meer slijm wilt maken.

 • Petertje 01.12.2020 09:35

  Je kan dit gewoon als een stukje zeep gebruiken.

 • Ilona 03.12.2020 01:20

  Borax zit in veel huis-tuin en keukenproducten, zoals zeep en wasmiddel. De hoeveelheid kan je zelf kiezen, je kan later ook nog altijd meer toevoegen.