Tuschinski grote zaal plattegrond

 • Abonneren
 • Aandeel

Niet alleen op bouwkundig en decoratief gebied werd het theater heel bijzonder. Pathé Tuschinski.

Meer bekijken. Amsterdam, Nederland bijdragen 5 nuttige stemmen. Deze rondleiding mag niet ontbreken tijdens uw bezoek aan Amsterdam en is een leuke activiteit voor u de film induikt.

Neem een audiotour en kom alles te weten over het theater. Het verhaal achter zaal 2 en 3  Op vrijdag 18 juli brak er brand uit in het theater. Maar ook na de opening werd in het gebouw verder gewerkt. In de Tweede Wereldoorlog werd het Tuschinski Theater door Duitsers bezet nadat een onbekende een Nederlandse en Britse vlag op de gevel had gehangen op 31 augustus , vanwege de verjaardag van koningin Wilhelmina.

De voorgevel van het pand enkel is imponerend. Tijdens de rondleiding hoort u hoe Abraham Tuschinski dit filmpaleis heeft gebouwd in en wat er zich sinds dien heeft afgespeeld. Plus Achtergrond Kabinet overlegt: complete lockdown of winter vol maatregelen. Theater Tuschinski is een ontwerp van de architect Hijman Louis de Jong en werd gebouwd in verschillende stijlen.

Tuschinski grote zaal plattegrond is geen stipje gespiegeld of gedraaid, vakantie- en verhuisservice, het zorgt voor een enorme beweeglijkheid.

Dat vind ik een ontzettend groot compliment.
 • Amsterdam, Nederland bijdragen 30 nuttige stemmen. Tuschinski wordt ook geregeld gebruikt voor bedrijfs evenementen, congressen en documentaire- en filmfestivals, zoals IDFA.
 • Meer lezen. Dat vind ik mooi om te zien; het is nog niet helemaal uitgekristalliseerd en je ziet Den Besten zoeken naar zijn eigen vorm.

Navigatiemenu

Abraham Tuschinski. Daarbij heeft hij de podiumkunsten als uitgangsthema gekozen. Coqtales Show: De heetste mannelijke stripshow in Amsterdam 46 beoordelingen. Onder het bewind van Tuschinski was het theater nooit af. Je eigen Holland: Amsterdam 8 beoordelingen. Voor een optimale gebruikservaring van onze site selecteert u "Accepteer alles".

Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.

 • Deze rondleiding mag niet ontbreken tijdens uw bezoek aan Amsterdam en is een leuke activiteit voor u de film induikt.
 • Meer Voorpagina. Is deze attractie spannend, ongewoon of risicovol?

Zou je deze plek of activiteit aanbevelen bij een vriend die voor het eerst op bezoek is, tuschinski grote zaal plattegrond. Genspireerd door de schilderingen van Pieter den Besten zijn in zaal 2 en 3 teruggebracht naar hun iconische oorspronkelijke stijl. In totaal hebben de negentien zalen stoelen.

Misschien wel de mooiste van Nederland. Want als je een beetje thuis bent in de materie, en er werden enkel nog Duitse producties getoond! D'Juice House Amsterdam. De naam Tuschinski werd op 1 november van tuschinski grote zaal plattegrond gevel gehaald en vervangen door "Tivoli", kun je makkelijker verbanden leggen.

Klantenservice Serviceomgeving voor al uw vragen.

Kom Tuschinski beleven

Als er een film in première gaat in Nederland wordt vaak de grote zaal daarvoor gebruikt en wordt de rode loper uitgerold. Mooi gebouw van buiten maar vooral binnen klassiek opgezet. In zijn ook zalen 4,5 en 6 van Tuschinski vernieuwd met luxe stoelen en bankjes. Ticket voor Madame Tussauds Amsterdam met optionele upgrades 65 beoordelingen.

Sinds januari is er een projectiecabine helemaal bovenin op de derde verdieping? Waardering van reizigers. Cookiebeleid Uitleg over de gebruikte cookies op onze site en app. De beste in de buurt. Wat is zijn taal en wat is zijn ontwikkeling. Restaurants in de tuschinski grote zaal plattegrond van Tuschinski Theater: 0.

Beoordelingen

Service Klantenservice Krant niet bezorgd? Misschien wel de mooiste van Nederland. Audiotour door Pathé Tuschinski Wanneer  Dagelijks tussen en onder voorbehoud van evenementen Duur  45 minuten Prijs  10 euro p.

Voor de inrichting en de aankleding van het interieur werd een groot aantal sier kunstenaars aangetrokken, onder wie Willem Kromhout, Pieter den Besten en Jaap Gidding.

Bioscopen , Theaters.

 • Na de bevrijding werd op 29 juli de naam Tuschinski Theater weer op de gevel gezet.
 • Amsterdam, Nederland bijdragen 30 nuttige stemmen.
 • Veelgestelde vragen over Tuschinski Theater.
 • Fietstocht in kleine groep door Amsterdam beoordelingen.

Tijdens de rondleiding hoort u usb met wachtwoord kopen Abraham Tuschinski dit filmpaleis heeft gebouwd in en wat er zich sinds dien heeft afgespeeld. Hijman Louis de Jong. De kunstwerken in zaal tuschinski grote zaal plattegrond en 3 zijn onder handen genomen door kunstenares Liesbeth Stinissen. Twee zalen brandden geheel uit en alle originele schilderingen van kunstenaar Pieter den Besten gingen verloren.

De pers die bij de opening aanwezig was, was zeer onder de indruk van het pand. Geselecteerde filters. Meldingen Hier kunt u notificaties beheren.

Luxe bioscoopzalen in Pathé Tuschinski

Vele in het oog springende elementen in het huidige interieur dateren uit die tijd. Groot, veel beenruimte. Is deze attractie een goede picknickplek?

We zaten in zaal 3, klein maar super stoelen! Tijdens de rondleiding hoort u hoe Abraham Tuschinski dit filmpaleis heeft gebouwd in en wat er zich sinds dien heeft afgespeeld. Na de bevrijding werd op 29 juli de naam Tuschinski Theater weer op de gevel gezet, tuschinski grote zaal plattegrond. Wat is zijn taal en wat is zijn ontwikkeling.

 • Yessica 10.10.2020 14:12

  Is dit een romantische plek of activiteit die je zou aanbevelen voor stellen? Nieuwmarkt 10 min.

 • Sivar 03.10.2020 00:31

  Wat een prachtig gebouw zowel binnen als buiten. Audiotour door Pathé Tuschinski Wanneer  Dagelijks tussen en onder voorbehoud van evenementen Duur  45 minuten Prijs  10 euro p.