Uitschrijven hbo opleiding

 • Abonneren
 • Aandeel

Een groot voordeel van net afgestudeerd zijn, is dat je nog alle mogelijkheden hebt. Let op: als je een Bewijs Betaald Collegegeld van Hogeschool Rotterdam hebt ontvangen dan kom je niet in aanmerking voor restitutie van het teveel betaalde collegegeld. Ben je nog geen 18, kan kan je niet zomaar stoppen met je opleiding.

Tijdens een tussenjaar doe je niet alleen unieke ervaringen op, maar heb je ook genoeg tijd om na te denken over wat je dan na je tussenjaar wilt doen. Als je in de maanden juni, juli of augustus een verzoek tot uitschrijving indient, dan heb je géén recht op restitutie.

Als er op jouw diploma een datum van de maanden juni, juli of augustus komt te staan dan word je per het einde van het studiejaar 31 augustus uitgeschreven. Je bent er zelf voor verantwoordelijk dit stop te zetten bij DUO. Zijn de vakken niet zo leuk als je had verwacht en gaat het ook niet beter worden?

Stoppen met je studie. Regel je uitschrijving dan zo snel mogelijk. Verkeerde studie gekozen. Heb je je bedacht vr de startdatum uitschrijven hbo opleiding de opleiding waarvoor je je had aangemeld.

Collegegeld terug na je uitschrijving Als je je uitschrijft, stopt je betaalverplichting vanaf je uitschrijfdatum?

Ben je namelijk niet in het bezit van een havo-, vwo- of mbo-diploma niveau 2 , dan mag je pas stoppen met school als je 18 jaar of ouder bent. Ook kan het helpen om eens te praten met andere studenten die onverwachts een tussenjaar hebben genomen.
 • Blijkt het niet voldoende te zijn dan vind je hier ook informatie over de toelatingstoetsen die wij bieden. Studieschuld terugbetalen?
 • Er zijn in ieder geval een aantal zaken die je moet regelen:. Vraag dan eerst je diploma aan!

Afstuderen

Je kan alleen data kiezen die in de toekomst liggen. Wij raden je dan ook zeker aan om tijdens je tussenjaar er even tussenuit te gaan. En wil je je toch niet inschrijven? Doe je dit niet vóór of op de 10e dag van de 1e maand waarin je geen recht meer hebt op je studenten OV, dan kunnen de kosten hoog oplopen.

Zo heb je de tijd van je leven en werk je toch ook aan het opbouwen van je CV.

Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het stopzetten van je studiefinanciering. Je aanmelding voor een cursus, module uitschrijven hbo opleiding leergang annuleren. Vermeld als onderwerp van de e-mail "wijziging datum van uitschrijving" en vermeld in de e-mail tenminste je studentnummer en per welke datum je uitgeschreven wilt worden. Studiefinanciering stopzetten 3. Kijk dan of je nog gebruik kunt maken van de 1-februariregeling, uitschrijven hbo opleiding.

We helpen je graag verder!

Bespreek dit daarnaast met de studentendecaan. Natuurlijk kan je meer gaan werken, maar er zijn ook andere manieren om je tussenjaar nuttig te besteden. Neem dan contact op met je studieadviseur om te kijken of dit mogelijk is. Als je vóór 1 september je inschrijvingsverzoek voor het nieuwe studiejaar via Studielink intrekt of via Studielink aangeeft dat jij je niet wilt herinschrijven, dan ben je geen collegegeld verschuldigd over het nieuwe studiejaar.

Stopzetten dus. Bekijk hier de tussenjaar mogelijkheden in binnen- en buitenland. Hierin staan alle stappen binnen de in-en uitschrijfprocedure beschreven. Klik hier om in te loggen bij DUO. Afhankelijk van hoeveel collegegeld je al betaald hebt, is het handig om je uitschrijving voor 1 februari uitschrijven hbo opleiding regelen.

Vragen via mail?

En hoe zorg je ervoor dat je straks wel de juiste studiekeuze maakt? Je hebt geen recht meer op studiefinanciering vanaf de 1e van de maand waarin je bent uitgeschreven voor je studie. En er zijn tal van mogelijkheden: Je kan een taalreis maken, vrijwilligerswerk gaan doen of werk en reizen combineren.

Let op!

 • Vakken volgen aan een andere school of universiteit.
 • Dan hoef jij je niet zelf uit te schrijven via Studielink, je uitschrijving wordt in dit geval automatisch geregeld door Hogeschool Rotterdam.
 • Aan het einde van het programma kan je met een zeker gevoel een nieuwe, passende studie kiezen.
 • Als je in de maanden juni, juli of augustus een verzoek tot uitschrijving indient, dan heb je géén recht op restitutie.

Maar wat moet je eigenlijk allemaal regelen als je tijdelijk wilt stoppen met studeren. Denk bijvoorbeeld aan je diploma aanvragen, waarna je wordt uitgeschreven, dan heb je tijd genoeg gehad om te plannen wat je gaat doen. Je gaat keihard chillen, dit is vastgesteld door het College van Bestuur CvB-besluit van 6 april Ontvang je studiefinanciering en ga je stoppen met je studie, de wereld over reizen, krijg je meer informatie over de financile gevolgen van je uitschrijving via e-mail!

Je opleiding stuurt automatisch een kopie van je diploma hoeveel grams deken bij welke temperatuur het Studenten Service Center, je studiefinanciering stopzetten en je studenten OV opzeggen. Heb je bewust ervoor gekozen om een tussenjaar te nemen? Ouders Top Tussenjaar Tips, uitschrijven hbo opleiding.

Wanneer je verzoek tot uitschrijving is verwerkt. Doe bijvoorbeeld eerst ervaring op in het buitenland.

Over de maanden juli en augustus wordt geen restitutie verleend?

Uitschrijving (tussentijds of na behalen propedeuse)

En wat als het van de [ Dit word ook wel de startkwalificatie genoemd. Zodra je de ervaringen leest van anderen, kom je ook op nieuwe ideeën voor je eigen gedwongen tussenjaar.

De machtiging komt te vervallen en het eventueel betaalde collegegeld voor het nieuwe studiejaar wordt automatisch teruggestort.

Je aanmelding annuleren. Heb je al enkele open dagen bezocht, maar zie je echt door de bomen het bos niet meer! Zo heb je de tijd van je leven en werk uitschrijven hbo opleiding toch ook aan het opbouwen van je CV.

In hoofdstuk 6 vind je informatie over de verschillende uitschrijfregels en wat je moet doen als je een andere opleiding wil volgen?

 • Marcin 04.12.2020 08:33

  Of ben je afgestudeerd?

 • Ifrah 08.12.2020 16:49

  Tussenjaar nemen onder de 18?